Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirerek partisinin görüşlerini açıkladı.
AKPINAR ÖZEL GÜNLERİ UNUTMADI
Erhan Akpınar, değerlendirmesine, toplumun her kesiminin sesi olarak ifade ettiği basın mensuplarının yaklaşan 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Akpınar, 07-14 Ocak tarihleri Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında engellilere karşı farkındalığın önemine değinerek engelli olmanın tercihe bağlı olmadığını Türkiye’de ki görme engelli sayısının 200 binin üzerinde olduğunu ifade etti.
“HER ZALİM GİBİ ABD’DE KAHROLACAK”
Erhan Akpınar, ABD’nin adeta harp ilan eder gibi hem uluslararası hukuku hem de kendi anayasalarını çiğneyerek Trump’ın emri ile İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi katlettiğini söyledi. Akpınar, “ABD Kasım SÜleymani’yi füze saldırısı ile katledilerek şehit etmiştir. Bugün dünyanın başındaki en büyük bela ABD’dir. Askeri ve ekonomik gücünün de büyük olması nedeniyle bu bela daha da yıkıcı oluyor. Ancak her zalim gibi Amerika da kahrolacaktır.” dedi.
“IRAK’IN DURUMUNDA HÜKÜMETTE PAY SAHİBİ”
ABD elçiliği işgali ve Süleymani suikastı ile iyiden iyiye tansiyonun yükseldiği Irak’ın içine düştüğü istikrarsızlıkta mevcut hükümetin de payı olduğunu belirten Akpınar, “İktidar başa geldiği ilk an ABD’nin Irak’a yönelik işgal girişimine destek verdi. Bu destek ile Irak’a girildi, iki milyon insan katledildi. Ülke yerle bir oldu ve istikrar bir daha oluşmadı. Irak’ın içinde bulunduğu bu durum İslam Âleminin özeti gibidir. Maalesef ki tüm İslam Âlemi Moğol istilasından bu yana görülmemiş bir istikrarsızlık ve kargaşa yaşıyor.” diye konuştu.
“ÇİN’E KARŞI BİR TAVIR ALINMALI”
İslam Âleminin kanayan bir diğer yarasının Doğu Türkistan olduğunu kaydeden Akpınar, “Çin’in bölgede kurduğu zulüm kamplarını ‘eğitim’ adı altında meşrulaştırmaya çalışan kesimler var. Bunu anlamak mümkün değil. Doğu Türkistan ile ilgili hükümete ve vatandaşa da çağrıda bulunuyoruz. Hükümetimiz Çin’den gelecek birkaç milyar dolara tamah etmeyip yaşanan zulme karşı tavır almalı ve Çin’i bundan geri adım atmaya zorlamalıdır. Biz bireysel olarak ise Çin mallarını almamalıyız.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR ROTALARINI KAYBETMİŞ GEMİ GİBİ”
Gündemin bir diğer önemli gündem maddesi olan Libya tezkeresi konusuna da değinen Akpınar şunları söyledi: “Hükümetin, ‘sonunu düşünen kahraman olamaz’ sözleri ile bir politika çizmeye çalışması bir çizgilerinin olmayışının göstergesidir. AK Parti hemen her konuda rotasını kaybetmiş bir gemiye benziyor. Kabadayılıkla meseleleri halledeceğini zannediyor. Bu nedenle de işin sonunu düşünmüyorlar. Çünkü bunlar devletin başındakilerin geleceği düşünüp adım atarsa ‘kahraman’ olamayacaklarını düşünüyorlar. Devlet adamlığı aklı selim ile olur, düşünerek olur. TBMM’den Libya Tezkeresi geçti. Bölgede gelecek düşünülmeden atılan her adım telafisi güç sorunları ortaya çıkartıyor. Bugün bu tezkere de düşünülmeden atılacak yanlış adımlar, vahim sonuçlar doğurabilir.”
“ADALETE GÜVEN YOK, UMUT PİYANGODA”
2019 yılına bakıldığında iç açıcı bir tablo görülemediğinden yakınan Akpınar şöyle konuştu:
“Bir ülkenin gücü dört temel üzerine kurulur. Bunlar adalet, ekonomik güç, eğitim ve dış politikadaki istikrar ve tutarlılıktır. Ancak her geçen yıl bu dört temel iyiden iyiye zayıflıyor hatta kayboluyor. Adalete güven kalmadı. Ekonomi darboğazdan çıkamıyor. Eğitim, gençliğin cevherini işlemekten uzak. Dış politikada rotasız bir haldeyiz. Böyle olunca adalet saraylarda, umut ise piyangoda aranır hale geldi. Yapılan araştırmalara göre genç nüfusun ülkeye olan umudunun azaldığına dikkat çekmek istiyoruz. Genç nüfusta göç lise düzeyine kadar indi. Çünkü bir devlet vatandaşının refahını tesis edemez ise onlar da umutlarını ya piyango biletlerine ya da yurtdışına bağlar. Bu konuda ülkemiz tehlike sinyali verirken, iktidar bu durumu ne görüyor ne de görse bile çözüm üretemiyor. Bu tehlikeye tek çözümü biz getireceğiz inşallah.”