Afyonkarahisar’ın saygın iş insanlarınından olan, şehrin en köklü gazetesi olan Türkeli Gazetesi’nin uzun yıllar boyunca  sahipliğini yürüten, basın camiasının duayen ismi Hacı Hakkı Özsoy 82 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Merhum Özsoy, bugün Paşa Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi. 

Cenaze namazına Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra  İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, basın camiasının temsilcileri, sevenleri ve aile yakınları katıldı. 

Özsoy, bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle hastanede tedavi gördüğü ve dün hayata gözlerini yummuştu. 

HACI HAKKI ÖZSOY KİMDİR?

1940 Afyon merkez doğumludur. Anne soyu Turunçzade Münir Bey kızı Hayriye Hanım, baba soyu Ebulkasımzade Hacı Hakkı oğlu Ahmet Özsoy’dur.

Afyon Lisesi 1959 mezunudur. Askerliğini yedek subay olarak 1961’de Çankırı Piyade Okulu’nda yapmıştır.

1962 yılında evlenmiştir. Bir oğlu, iki kızı, beş erkek, bir kız toplam 6 torunu vardır. Günümüzde şirket ortakları ile birlikte, sanayi ve sosyal çalışmalarını kısmen sürdürmektedir.

1987 yılında günlük bir şekilde, yerel olarak yayın yapan Afyon Türkeli Gazetesini Dr. Sadettin Aygen’den devir almıştır. 1996 yılında Türkeli Gazetecilik ve Matbaacılık Ltd. Şti’ i kurdu.

30 Kasım 2019’da Türkeli Gazetesini İş Adamı Önder Artuk’a devir ederek, aktif gazetecilik hayatını sonlandırdı.

Hacı Hakkı Özsoy’un bir ömür hatıralarını anlattığı “80 Yılı Aşan Bir Ömür’den notlar” adlı kitap 2021 yılında okuyucu ile buluşmuştu. 

Editör: TE Bilişim