Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il müdürleri, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda 2018 yılı içerisinde açılan kurslar ve yapılan diğer faaliyetler hakkında yetkililer tarafından slayt sunumu eşliğinde katılımcılara bilgiler aktarıldı.

 

Meslek Edindirme Kurslarına Ağrılık Verelim

 

Toplantıda konuşan ve düşüncelerini dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz: “Geçmiş kursların verimliliğini iyi irdelememiz lazım. Bu noktada şu ayrımı da yapmalıyız. Hobi amaçlı, zamanı iyi kullanma amaçlı yapılan kurslarda olmalı. Çünkü akraba ilişkilerinin, arkadaş ilişkilerinin azaldığı çağımızda insanlar bir yerlere gitme ihtiyacı hissediyor. Yani şehirleşme arttıkça insanların sosyalleşme ihtiyacı da artıyor. Halk Eğitim Merkezlerine bu noktada önemli görevler düşüyor. Açılan kursları daha eğlenceli, daha verimli hale getirebilmemiz lazım. Daha fazla kişiye hitap edebilmeliyiz. Gerekirse haftada bir gün olan kurslar bile açılabilir. Bir diğer nokta olarak meslek edindirme kurslarına ağırlık vermeliyiz. Kamu olarak lise, meslek lisesi ve hatta üniversite mezunlarımızı özel sektörün ihtiyacını karşılayacak şekilde kısa süreli eğitimlerle iş hayatına hazırlamalıyız” dedi.

 

Aktif Çalışarak, Yeni Fikirler Üretmeliyiz

 

Nitelikli eğitim ve kursların önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Alan kılavuzluğu yapacak kişiler yetiştirmeliyiz. Yani ilimize gelen misafirlere tarihi ve kültürel değerleri anlatabilecek kılavuzlar olmalı. Bu konuda bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum. Kamu olarak masa başında çalışma mantığıyla değil de daha aktif olarak çalışmalıyız. Alan taraması yapmalı ve gözlemlemeliyiz. Vatandaşlara nasıl yardımcı olabiliriz bunu düşünmeliyiz. Verildiği kadar görev yapma mantığıyla değil de biraz daha aktif çalışarak yeni fikirler üretebilmeliyiz. Rakamlara bakıldığında verimli bir dönemi geride bırakmışız. Ancak rakamlar bazen çok şey ifade ederken bazen de hiçbir şey ifade etmez. Önemli olan nitelikli eğitim ve kurs verebilmektir” ifadelerini kullandı.

 

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ve önerilerin alınmasıyla sona erdi.