Farklı şehirlerden ilimizdeki kamu yada özel hastanelere gelerek tedavi gören hastalara refakat eden hasta yakınlarının tedavi süresi boyunca; barınma, yeme-içme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Uydukent İş Merkezi'nde yapılan Hasta Yakınları Konukevi hizmete başladı. Afyonkarahisar Belediyesi ile Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortak bir projesi olarak hayata geçirilen konukevinin yapım sürecindeki finansmanı ise Belediye Meclis Üyesi hayırsever işadamı Haydar Kaya tarafından karşılandı.

                Yoğun katılımla açılışı yapılan konukevinin açılış törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 22. Dönem Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Belediye Meclisi Üyeleri, daire müdürleri, kamu ve özel hastanelerin yöneticileri ile davetliler katıldı.

                'FİNANSMANI BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYDAR KAYA KARŞILADI'

                Törenin açılış konuşmasını yapan Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Galip Kolcu, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs temin etmek, insanlara sosyal ve manevi konularda hizmet etmek amacıyla bir dernek çatısı altında toplandıklarını ve açılışı yapılan konukeviyle ilk hayır faaliyetine imza attıklarını söyledi. Konukevinin tüm finansmanını Belediye Meclis Üyesi hayırsever işadamı Haydar Kaya'nın karşıladığını belirten Dernek Başkanı Kolcu, 'Sağ olsunlar; Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve Sayın Haydar Kaya bu konukevi için birlikte çalıştılar, biz sadece işin protokol kısmında yer aldık. İkisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi. Kolcu, Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin zaman içerisinde hizmet alanını genişleterek faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

                BAŞKAN ÇOBAN'DAN KONUKEVİNE 'TABHANE' BENZETMESİ

                Hasta yakınlarına yönelik konukevlerinin, Osmanlı kültürünün en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, 'Osmanlı ecdadımız bir şehre cami, hamam ve medrese yaparken külliye şeklinde yapardı. Külliyenin içerisinde de mutlaka hasta yakınlarının barınabildiği yiyip içebildiği Tabhane yer alırdı. Bu Tabhanelerin girişine de doğaltaş üzerine İnsan Süresinin 9. ayeti yazılırdı. O ayette Allah-ü Teala şöyle buyuruyor: 'Onlar yedirdikleri zaman Allah rızası için yedirirler ve bunun karşılığında bir karşılılık beklemezler.' Bugün burada bizler de rızasını sadece Allah'tan bekleyerek, insanlarımıza yardımcı olmanın ve ecdadımızın bir kültürünü yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

                'İLİMİZDEKİ TÜM HASTANELER İÇİN HİZMET VERECEK'

                30 yatak kapasiteli konukevinin, hasta yakınlarının her türlü barınma ve yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapıldığını belirten Başkan Çoban, devlet hastanesine yakın olmasının da hasta yakınları için  büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Üniversite Hastanesinde, Emirdağlı hayırsever işadamı Özcan Halaç tarafından çok daha büyük ve kapsamlı bir konukevi yapılacağını hatırlatan Başkan Çoban, orası yapılıncaya kadar ilimizdeki tüm hastanelerdeki hasta yakınlarının, bu konukevinden yararlanabileceklerini vurguladı.  Projeyi birlikte hayata geçirdikleri Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ve sağladığı maddi katkıdan dolayı Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya'ya teşekkür eden Başkan Çoban, konukevinin ilimize ve tüm hasta yakınlarına hayırlı olmasını diledi.

                'STK'LAR DEVLET HİZMETLERİNİ DESTEKLEMELİ'

                Devletin sosyal devlet ilkesi çerçevesinde vatandaşlara sunduğu hizmetlerin sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmesi gerektiğini kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz ise 'Bunun güzel bir örneğini hep beraber burada görüyoruz. Açılışını yaptığımız bu konukevi, hem sosyal bir problemin çözümüne katkı sağlıyor hem de devletimizin sağladığı sağlık hizmetlerini tamamlayıcı bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Bu güzel hizmette emeği geçen Belediye Başkanımıza, Haydar Kaya Bey'e ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Konukevimizin, hasta yakınlarına ve uzun süre tedavi gören hastalara hayırlı olmasını ve buradan şifa ile ayrılmalarını diliyorum' dedi. Yapılan bu konuşmalarınardından, açılış kurdelesi kesilerek konukevi gezildi.