Ahbap Platformunun kurucusu olan Sanatçı Levent, twitter hesabı üzerinden Afyonkarahisar’da ki Ahbap Gönüllülerine seslenerek, “Afyon Ahbap! Haydi arkadaşlar!” mesajı atmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin devreye girdiği öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE

Afyon Postası’na ulaşan Ahbap Platformunun Afyonkarahisar Gönüllüleri, şu mesajı paylaştılar:

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Sağırlı köyünden olan İsmail Bostan'ın oğlu Ahmet Oruç Bostan (8)'ın eğitim hayatına başlamasından bir süre sonra öğretmeni tarafından yürüme yetisinde yavaşlama olduğu ve düşmeye başladığı gözlemlendi. Vücudunda şişliklerin de olduğunun fark edilmesinin ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinde gidilen hastaneler ve yapılan muayeneler sonucunda Ahmet Oruç Bostan'ın DMD Kas Hastalığına yakalandığı ve tedavi edilmezse bir süre sonra hayatını kaybedeceği belirtildi. Hastalığın tedavisi için çözüm arayan BOSTAN ailesi, bu hastalığın tedavisinin olmadığını; 17 bin dolar kadar tedavi masrafının karşılanması sonucu Hindistan'da tam kalıcı olmayan bir tedavinin yapılabileceğini öğrendi. Ahmet Oruç Bostan'ın tedavisinin yapılmasında yardım edilmesi amacıyla Ahbap Platformu Genel Başkanı Haluk Levent'e ulaşıldı. Haluk LEVENT Twitter’da paylaştığı; ‘Haydi Arkadaşlar!' başlığı altında attığı bir tweet ile Afyonkarahisar Ahbap Platformunu aileyi ziyaret etmesi için görevlendirdi.

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

Görevlendirmenin hemen ardından aileyi ziyarete giden Ahbap Afyonkarahisar gönüllüleri Ahmet ORUÇ BOSTAN'ın durumunu aileden dinleyerek gerekli notları aldı ve belgeleri topladı. Ahbap Genel Merkezi’ne iletilen bilgilerin ardından Haluk Levent'in çağrısı ile Sağlık Bakanlığı konuya el uzatarak DMD Kas Hastalığı için araştırmalara başlandı.