İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen Haftalık Basın Toplantıları’nda İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın yanı sıra partililer katıldı. Anneler ve Engelliler Günü’nü kutlayarak söze başlayan İnkaya, seçimlerin bittiğini artık vatandaşın hizmet beklediğini ifade etti.

 

“VAATLERİNİZİ YERİNE GETİRİN”

 

Seçim öncesi verilen vaatlerin tutulmasını isteyen İnkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e seslenerek, “İstanbul’da AKP’nin itirazları sonucunda seçimler yenilenecek. Afyonkarahisar’da da vatandaşın AKP’den beklentileri var. Vatandaş seçimler öncesi verilen vaatlerin biran önce gerçekleşmesini bekliyor. Havaalanının biran önce açılmasını bekliyor. Şehrimizin sıkışan trafiğine biran önce çözüm bekliyor, raylı sistemin yapımına ne zaman geçileceğini merak ediyor. İYİ Parti’nin projeleri arasındaki, jeotermal enerjinin ısınmada ne zaman kullanılacağını bekliyor.

Bu proje İyi Parti tarafından dillendirildiğinde ‘ayağı yere basmayan proje’ diyen AKP daha sonra, projeyi sahiplenmişti. Yani vatandaş icratlara geçilmesini bekliyor. ” Diye konuştu.

“BAŞKANLIĞI BİR DAHA RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ”

Afyonkarahisar halkının yeni seçilen AK Partili Mehmet Zeybek’i izlediğini ifade eden İnkaya, “Seçimler sırasında ‘İktidarda AKP var her dediğimiz olur.’ diye vaatlerde bulunanlar, haydi bakalım görelim sizleri. Bol keseden atmak kolay. İYİ Parti Projelerine, ‘Ayağı yete basmayan projeler’ diyenler sahaya çıktınız, artık Afyonkarahisar halkı sizi izliyor. 31 Mart’ta zar zor kurtardığınız başkanlığı bir dahaki sefere rüyanızda da göremezsiniz.” ifadesine yer verdi.

 “HİZMETLERİ HIZLANDIRIN”

Afyonkarahisar’da 8 ayın soğuk geçtiğini belirten İnkaya, iktidara seslenerek, “Hizmetlerimizi hızlandırın. 8 ayı soğuk geçen, yaşadığımız bu şehirde temiz ve ucuz ısınmak istiyoruz. Kuralsız trafiğin kurala bağlanmasını istiyoruz. İnsanımızın hastanelerde saatlerce sıra beklemesini istemiyoruz. Başta domates, soğan, biber ile meyve ve sebzeler olmak üzere ana tüketim maddelerinin halka ucuz fiyatlarla satılmasını istiyoruz. Elektriğe, suya, sigaraya, mazota yapılan zamların durdurulmasını istiyoruz. Unutulan köylünün tekrar hatırlanmasını istiyoruz. Maliyet yüksek, ürünü elinden ucuza alınmakta. Dar gelirli vatandaşın tespit edilip faydalandığı ana hizmetlerin elektrik, su, yakıt ucuzlatılmasını istiyoruz. Yapamayacaksanız, yakındır halk İYİ Parti’ye yaptıracağını belli etti.” diye konuştu.

“KOÇAK AFYON’DA”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak’ın Afyonkarahisar’da olduğunu söyleyen İnkaya, “Halkımızı ayağa kaldırmadan, cam kırıp, dükkan yakıp, kavga ederek hak alma yolunu hiçbir zaman seçmedik. Hakkımızı aramayacak mıyız, kanuni yollardan mutlaka arayacağız. Arıyoruz da sakın aranmadığı zannedilmesin. Son günlerde bununla ilgili hala girişimlerimiz devam ediyor. Ama şimdi bunu basına açıklayıp da bizim çok kıymet verdiğimiz demokrasinin üç ayağından birisi olan yargıyı zedelemek istemiyoruz. Bunu samimi samimi söylüyorum. Biz gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.