Afyonkarahisar’ın en büyük sorunlarından olan kentsel dönüşüm bölgesine giderek vatandaşa daha önce yapılan oylamada “Evet mi dediniz, hayır mı dediniz?” diye sorduk. 
İşte verilen yanıtların bazıları:
BİR AN ÖNCE YIKILSIN
Evet dedik. Ne yapalım her yer köhne bir an önce yıkılsın yerine yenileri yapılsın. 
EVİM GÖÇÜYOR YIKILSIN İSTİYORUM
Razıyım vereceğim, bana 3+1 ev verecekler bir de 90 bin borçlandırıyorlar. Tamam,olsun evim artık göçüyor, akıyor, kokuyor, razıyım yıkılsın istiyorum. 
BEN NASIL 15 SENE BORÇ ÖDEYEYİM?
Sadece ben değil bütün burada oturanlar dar gelirli. Ama bizim hakkımız değil mi iyi evde oturmak. Ben zamanında kira için bile ev ararken hayvanlarımın da kalabileceği yer aradım. Biz öyle günler geçirdik. Ama yaşamak istiyoruz. Bize günah. Biz onlardan borç istemiyoruz. Yoksa ben karşı değilim yapılsın bizde isteriz. Biz dışardan gelen insanlara nasıl kucak açtıysak devletimiz de bize kucak açar eminim. Bizi duyuran, sesimizi duyan yok. Bizde bu devletin insanıyız. Tamam, dar gelirliye yardım edeceğiz diyorlar ama bunun arkası gelmiyor. Bizi mağdur etmesinler. Biz de insan gibi yaşayalım. Yaşım 75, 10 yaşında 20 yaşında 30 yaşında değilim. Ben nasıl 15 sene borç ödeyeyim?Zaten devletten aldığım 700 lira maaş, onu ben mi yiyeyim, devlete mi ödeyeyim. Ben zamanında bu mahalleden bu evi aldıysam hata mı yaptım? Bende gün görebileyim diye almıştım ama bize gün göstermiyorlar. Vallahi gidebilsem Ankara’ya yürüyüş yapacağım. Ama gitmeye gücüm yok.
RESMEN YAPTIKLARI ZULÜM
Hayır dedim. Haklarımızı vermiyor, ne olduğu belli değil. Benim dükkânım var burada ama muhatap yok karşımızda, para yok hiçbir şey yok. Devlet sizin hakkınızı yemez dendi, var mı böyle bir şey. Uykularımı kaçırdılar. Kentsel dönüşümle ilgili yazılanları görüyorum dayanamıyorum. Başkan dediğin kişi tek tek, kapı kapı gezerek halkın gönlünü alır. Oturduğu yerden ahkâm kesmek bana aykırı. Resmen yaptıkları zulüm biz her şeyi biliyoruz, her şeyi yaparız, siz bize uyacaksınız diyorlar yok böyle bir şey. Benim malıma ipotek koymaya kimsenin hakkı yok. Alamaz, beni öldürür ondan sonra alır. 
2013’TE İMARA AÇILSAYDI DÖNÜŞMEYEN YER KALMAZDI
Hayır dedik. Mecidiye mahallesinin zaten yüzde 80’i yeni binalardan oluştuğu için kentsel dönüşüme hayır dedik fakat biz kentsel dönüşüme bu şekilde olduğu için karşıyız. Yani insanların daha rahat yaşayabileceği evler verilse ya da üstüne para ödemeleri olmasa biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Zaten 2013’ten beri imara açılmış olsaydı dönüşmeyen yerimizde kalmayacaktı. Ayrıca kat sayısının da artırılmasını istiyoruz. Yani kat sayısı insanlara, makamlarına göre verilmemeli. Sarıkız ve Afyon Kalesi’nin eteklerinde olan bu yerin çürük ilan edilmesine karşıyız.
BEN YILLARCA BU EV İÇİN EMEK VERDİM
Ben hayır dedim. Hayır dememin sebebi şu; 300 milyar bana borç çıkartıyorlar ama benim bunu ödeyecek durumum yok. Bizim evimiz şehir merkezinde. Burası altın değerinde düz bir arazi. Gökçe mahallesinde de yapıldı bu değişim ama oradakilere verilenle bize verilenler aynı değil. Benim 152 metrekare yerim var. Ben devletimin arkasındayım, TOKİ’nin yapılmasına karşı değilim ama bana çok borç çıkartıyorlar. Benim daha iki tane evlenecek oğlum var. Benim eşim 1700 lirayla geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Emekli maaşı bu kadar, iş yok, mağduruz biz. Biz yoksa dönüşüme karşı değiliz. Toprak bedeli olarak 1800 lira diyorlar. Bu benim evimin değeri değil. Ben yıllarca bu ev için emek verdim.