Açılışa Vali Çiçek’in yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mehmet Karakaş, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ressam Hacer Ercan, yakınları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik yerleri ile ilgi duyduğu diğer birçok konuda resimler yapan Ressam Hacer Ercan, hazırladığı tablolarını Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde açtığı “Hacer Ercan Karma Resim Sergisi” ile görücüye çıkardı.

AYAZİNİ TABLOSUNA ÖDÜL

Ramazan aylarında savaştan öksüz kalan ve etkilenen çocuklara olan üzüntüsünü konu alan “Yetimler İftarı” adlı çalışması ile Milano’da düzenlenen yarışmada Onur Ödülü kazanan Ressam Hacer Ercan, bir başka ödülünü de Ayazini kolaj tablosu ile aldı. İtalya ve İspanya’da resim sergilerine katılan ve Ayazini tablosunu bu sergide sergileyen Hacer Ercan’ın bu eseri Onur Diploması aldı.  Vali Gökmen Çiçek’in desteğiyle çalışmalarını sürdüren Hacer Ercan, ilkini gerçekleştirdiği sergilerini devam ettirmeyi düşünüyor.

RESİMLERİ GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEYİCİ

Protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Vali Gökmen Çiçek: “Hacer hanıma teşekkür ediyorum. Uluslararası birçok sanat galerisinde eserlerini sergiledi ve çok beğeni topladı. Frigya bölgesi ile resim yapmasını istemiştim. 2 adet çok güzel resim yaptı. Ressam Hacer Ercan’ın yaptığı resimler gerçekten etkileyici. Kendi ruh dünyasına ve birçok manaya resimlerinde yer veriyor. Tebrik ediyorum. Böylesi değerli ressamlar bu şehirde olduğu için mutluyum. Ona destek vermek içinde bugün bu sergideyiz” dedi.

Açılışın ardından sergide yer alan tabloları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, eserlerin içeriğine dair Hacer Ercan’dan bilgiler aldı Sergideki eserler 4 Mart Cuma gününe kadar incelenebilecek.