MAHKEME BELDE HAKKINI VERDİ…
2012 yılında “Büyükşehir Yasası”nın onaylanmasının ardından Afyonkarahisar’da köy olan 49 Belde arasında yer alan Güney Köyü konuyu mahkemeye taşıyarak tekrar belde olma hakkı kazandı. Aradan geçen süre içerisinde seçim takvimiyle ilgili bir gelişme yaşanmaması sonucu Güney Köyü sakinleri AK Parti İl Başkalığı önüne gelerek olayı protestoda bulundular.
ÖZKAYA SEÇİMLERDE SÖZ VERDİ
Dün öğleden sonra AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, 31 Mart seçimleri öncesi seçim çalışmaları kapsamında Güney Köyü’ne ziyarete giden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın, kendilerine yaşanan sıkıntının giderileceğini ve Güney Köyü’nün seçimlerden sonra tekrar belde yapılması için çalışmaları başlatacağı sözünü verdiğini söylediler.  
 “KÖYE HİZMET GELMİYOR”
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ve 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından köylerinin yeniden belde olacağı günü beklediklerini dile getiren Güney Köyü vatandaşları, köylerine hiçbir şekilde hizmetin gelmediğini ve Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclis Üyeliği seçimleriyle ilgili de bir gelişmenin yaşanmadığını iddia ettiler.  AK Parti İl Başkanlığı’nı protesto eyleminde bulunan vatandaşlar; “Verilen sözler tutulsun”, “Hakkımız olan hakkımızı istiyoruz”, “Mahkeme kararlarına uyulsun istiyoruz”, “Güney Belediyemizi istiyoruz”, Vekilimiz Ali Özkaya, Bize Ali Özkaya Sözü Verdi Sözünü Yerine Getirsin” şeklinde sloganlar attılar.  
POLİS VALİLİĞE YÜREMELERİNE İZİN VERMEDİ
AK Parti İl Binasında toplanan gurup, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Halk Günü toplantısı yaptığını ve konuyu kendisine aktaracaklarını belirterek Valilik binasına slogan atarak yürümek istediler. Olay yerine gelen polis ekipleri gruba yürüyüş izinleri olmadıklarını bildirerek böyle bir yürüyüşü izinsiz gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine parti binası önünde eylemlerine devam eden gurup bir süre daha slogan atmaya devam etti. Grup sürekli olarak Milletvekili Ali Özkaya’nın verdiği sözlerini yerine getirmelerini istedi.
SEZEN VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Aralarında çocukların ve bayanların da bulunduğu gruba bilgi vermek için AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen parti binası önüne geldi. Başkan Sezen, Güney Köy’lü vatandaşları tek tek dinlemeye çalıştı. Sezen burada yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun yeniden seçim takvimi belirleyeceğini söyleyerek, “Şu anda sizin sorununuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde onay bekliyor. Yakın zamanda Yüksek Seçim Kurulu bununla ilgili takvimini açıklar. Şimdi sizin köyde yaşadığınız başka bir sıkıntı var ise çözmek için çalışmaları başlatalım.” dedi.  
“SEÇİM TARİHİ BELİRLENMEZSE HAFTAYA
BURADAYIZ”
Başkan Sezen’in konuşması sırasında zaman zaman köylüler araya girerek, Sezen’in konuşmasını kesti. Tansiyon zaman zaman yükseldiği protesto eyleminde bir an önce Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeleri belirlemek için seçim istediklerini vurgulayan Güney Köyü vatandaşları, “Köyümüze hizmet gelmiyor. Köyümüzde su yok. Biz sizden seçim tarihi bekliyoruz. Bir an önce seçim tarihi belirlensin. Bizim beldemiz artık hak ettiğini alsın. Bu seçim tarihi belirlenmez ise haftaya buradayız.” dediler
GRUP OLAYSIZ DAĞILDI
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen gurup içerisinden seçilen 4 sözcü ile il binasında bir süre görüştükten sonra vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar. Öte yandan toplanan gurup zaman zaman Güney Köyü Muhtarı Bekir Yıldız ile tartışma yaşadı. Yaşanan tartışmalar arbedeye dönemeden Muhtar Yıldız olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 2 saat boyunca parti binasında önünde bekleyen gurup, polisin müdahalesi olmadan olay yerinden ayrıldı.