Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Afyon 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Kıymetli belediye başkanlarımız, Değerli İlçe Milli Eğitim müdürüm, İlçe başkanlarımız, Eğitim-Bir-Sen mensubu kıymetli kardeşlerim, Eğitim Bir Sen’in değerli yöneticileri Sinanpaşa İlçe teşkilatımızın düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma programımıza hoş geldiniz şerefler verdiniz.

Evet, bugün Öğretmenler Günü’nü yoğun bir gündemle geride bıraktık.

Eğitim çalışanlarının problemlerinin çözümüne vesile olmasını dilediğimiz süreçte yeni problemler üreten bir gün oldu.

Eğitimciye şiddeti önleyecek tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ettik.

Biz 81 ilde eş zamanlı olarak eğitimciye şiddete dur de temalı basın açıklamaları yaparken şiddeti ve örselenmeyi farklı boyutlarıyla bir kez daha yaşadık. Öğrenci şiddeti, Veli şiddeti derken eğitim çalışanları, Vali düzeyinde devlet adamlığına yakışmayan davranış ve söylemlere maruz kaldı.

12 Eylül’den, 28 Şubat’tan hafızalarımızda kalan üstenci, kibir kokan hareketleri gördük.

Halbuki biz 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı geride bıraktığımızı düşünürken.. 15 Temmuz’da bu milletin inanmış ve adanmış her bir ferdiyle beraber gereken dersi vermiş eğitimciler olarak.

28 Şubat’ta kıyafet üzerinden kurulan cümleleri, kamusal alan kamuflajıyla yapılan zulümleri, birlikte alınteri döktüğümüz 12 milyon 300 bin imza ile tarihin çöplüğüne gömdük.

Bugün eğitim çalışanlarına kıyafeti, oturuşu, şekli şemaili üzerinden cümle kuranlar tarihten ibret almalı.

Lakin üzülerek görüyoruz ki Kamusal Alancı, Yasakçı Kafalar hala bıraktığımız gibi. Orda değişen bişey yok maalesef. Kafalarını kaldırmak için uygun zaman ve zemin beklentileri dışında her şey aynı.

Bu ülkeye, bu millete hizmet etmek isteyen kim varsa gözünü milletin ve memleketin selameti için ufka dikmeli, eğitim çalışanlarının kıyafetine değil!

 

Eğitim Bir-Sen olarak 3 eylem karamızla yol yürüyoruz, aynı zamanda memleketimiz ve milletimizin selameti için eğitim alanında ve sosyal sorumluluk anlamında projeler üretiyoruz. Eğitimden sosyal sorumluluk alanlarına kadar mali bütçesi bir milyonun üzerindeki bir bütçeyle projeleri hayata geçiriyoruz ama geldiğimiz noktada sorunlarla da boğuşmaya devam ediyoruz. Sorumlulardan sorumluluklarının farkında olmalarını, sorun üreten değil çözüm üreten bir anlayış istiyoruz.

 

Bir Bilge Nesil projesini Afyon Merkez’de ve bazı ilçelerimizde uyguluyoruz. Burada belediye başkanımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz ile birlikte bu projemizi Sinanpaşa ilçemizde de uygulamak istiyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak ‘’Bir yetim, Bir dilek, Bir yetimhane’’ projemizi gerçekleştirmek için adım atmış bulunmaktayız. Yaklaşık 500 bin liralık projenin ilk etapta 1/5 lik kısmı il yönetimimiz tarafından  1/5 lik kısmı da disiplin, denetleme, kadın kolları ve ilçe yönetimlerimiz tarafından taahhüt edilmiş bulunmaktadır. Kalan kısmının siz değerli öğretmenlerimiz ve hayırseverler tarafından en kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz. İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanımız Sayın Mustafa Yıldız’ın girişimleriyle Çad hükümeti ile yaptığı istişareler sonucunda 8000 metrekarelik arsa  proje için tahsis edilmiştir. Aralık ayı başında inşallah Erol Battal Yetimhanemizin temelleri de atılacaktır.

 

Sinanpaşa ilçe yönetimimiz de bir yenilenme söz konusu, bugüne  değin

teşkilatımıza kıymetli katkıları, emeği, alın teri için Başkanımız Ali Osman Işlek ağabeye  en kalbi duygularla teşekkür ediyorum.

Bayrağı devralan Eyyub Bayrak Başkanımız ve ekibine başarılar diliyorum.

 

Rabbim adımlarımızı bereketlendirsin, ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımızı sabit kılsın.

 

Allah yar ve yardımcımız olsun! “dedi.