İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin zamları geri çekmesi gerektiğine vurgu yaparak, zamları geri çekmezlerse işçinin ve emeklinin eriyen satın alma gücünü her ay telafi etmek zorundalar dedi.

Görgöz’ün açıklamaları şu şekilde:

Akp Genel Başkanı Erdoğan “enflasyonun belini kıracağız” dedi. Enflasyonun yerine milletin belini kırdı. İşçimiz, emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, küçük ve orta ölçekli işletmeler, öğrenciler, öğretmenler perişan durumda.

DOLAR ÇIKARKEN DE DÜŞERKEN DE ZAM!

Dolar 20 Aralıkta 18 lirayı gördüğünde, motorinin litresi 12 lira idi. Depo 600 liraya doluyordu.

Bugün Dolar 13,5 TL civarında.

Ama motorinin litresi 15.54 liraya çıktı. Depo artık 800 TL’ye doluyor.

Dolar çıkarken de zam, düşerken de zam yapıyorlar. Bu zamlar iğneden ipliğe her şeye yansıyor.

SARAY İKTİDARININ 2 YOLU VAR

Saray iktidarının yapması gereken bellidir. Ya 20 Aralık 2021’den sonra, başta enerji olmak üzere yaptıkları tüm zamları geri çekecekler. Ya da emekçinin, emeklinin eriyen satın alma gücünü, her ay enflasyon nispetinde telafi edecekler.

ÜRETİME DAYALI BİR YOL ÇİZECEĞİZ

CHP’nin iktidarında, halkın iktidarında, önce enflasyon canavarından bizi kurtaracak adımlar atarak, üretime dayalı, yeni ve sürdürülebilir bir kalkınma programını uygulamaya başlayacağız.

Yeni Kurallar,

Yeni Kurumlar,

Yeni Kadrolarla, ülkemizde kaybolan güveni yeniden tesis edeceğiz.

Ve kimsenin kuşkusu olmasın, ülkemizi içinde bulunduğu bu siyasi, sosyal, ekonomik buhrandan çıkartacağız. Yeniden  fabrikalarının bacaları tüten, üreten, kazanan, kazandığını hakça paylaşan ve çocuklarının yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Basın toplantısının ardından CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı önünde, yüksek faturalara ve zamlara dikkat çekmek amacıyla üyeler ellerindeki faturaları ateşe verdi.