İşte Yalçın Görgöz’ün açıklamaları: 

İktidar, yaşadığımız salgın sürecinde en fazla ödeneğin sağlık ve eğitime ayrıldığını öne sürüyor. Ancak meclise sunduğu bütçe teklifinde en fazla dikkati çeken, Devlet Su İşleri (DSİ) ödeneklerinde %139, Karayolları ödeneklerindeki %84 artış yapılmasının öngörülüyor olması. 

DSİ ve Karayolları ödeneklerindeki bu yüksek oranlı artışlar iktidarın vatandaşlara kıyasla tercihinin müteahhitlerden yana olduğunu gösteriyor.

SANAYİCİ VE SANAYİ YATIRIMLARINA AYRILAN ÖDENEK…

Bütçenin “Yatırım ve İstihdamın Desteklenmesi” başlığı altında sıraladığı ödeneklere bakıldığında, organize sanayi bölgelerine ve küçük sanayi sitelerine 2021 yılında sadece 1,1 milyar lira ayrılırken sanayiciye ve sanayi yatırımcılarına ayrılan bu tutar bütçe harcamalarının 1000 de 1’i bile değil!

Aynı başlık altında tarımsal kredi faiz desteği ödemelerine 5,5 milyar TL, Hazine destekli kefalet kredisi için 5,5 milyar TL, ihracat desteği için 4,1 milyar TL, küçük esnafın finansa erişimi için 3,8 milyar TL ayrılmış. Yani organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ile birlikte altta tarım, ihracat, sanayici, küçük esnaf için ayrılan tutarları göz önünde bulundurduğumuzda çok çarpıcı bir tablo ortaya çıkıyor.

FAİZE AYRILAN TUTARAIN YANINDA BU BAHŞİŞTİR

Yatırım yapacak olan, istihdam yaratacak olan sanayiciye, üretim yapacak olan çiftçiye, ülkeye döviz kazandıracak olan ihracatçıya ayrılan ödenekler, faize ayrılan tutarın yanında bahşiş ya da çerez parası bile değil. Bu da iktidarın gerçekte sanayiye, üretime, tarıma, ihracata, küçük esnaf ve sanatkâra, KOBİ’lere bakış açısını yansıtan en somut gösterge.

İFLASI BUGÜNDEN İLAN EDİLMİŞ BÜTÇE TEKLİFİ

Dolayısıyla 2021 Bütçesi, halkın en geniş kesimlerine hiçbir şey vaat etmeyen, üretimi, yatırımı, istihdamı, toplumsal refahı ve ilerlemeyi önemsemeyen, üçte ikisi milletten toplanan vergilerle finanse edildiği halde, aslan payının halka değil, faiz lobisine, iktidar müteahhitlerine, devlete yığılan partizan memur kadrolarına ayrıldığı ve iflası daha bugünden ilan edilmiş bir bütçe teklifidir. 

Mevcut iktidar da, rantçı sermayenin iktidarıdır, halkın değil.