UNESCO’nun Afyonkarahisar’ı Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil etmesi ile birlikte, Afyon mutfağı sosyal medya fenomenlerinin yanında ulusal televizyon kanallarının da dikkatini çekiyor. Digitürk platformunda yer alan Bein Gurme ekranlarında yayınlanan “Görevimiz Yemek” adlı programın son durağı Afyonkarahisar oldu. Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal’ın hazırlayıp sunduğu programın çekimleri 2 gün sürdü.  Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu koordinasyonunda şehrin mutfağını keşfeden ikilinin çektiği program, 4 ayrı gün 4 ayrı program olarak ekranlara gelecek.

YÖRESEL LEZZETLER HEM TADILDI HEM ANLATILDI

Sucuk döner, kaymaklı lokum, katmer, gözleme, göbekli, haşhaş ezmesi, Frig Kazı, siyez buğdayından yapılmış pilav, bükme ve et yemekleri gibi Afyonkarahisar’ın ünlü lezzetleri hem tadıldı, hem nasıl yapıldığı anlatıldı. Çekimlerin adresleri ise şehrin ünlü lezzet durakları oldu. Gamze Döner, Mirimoğlu Lokum, NG Afyon’da bulunan Farina Restoran, Kibele Butik Otel, Frigya Organik Köy Evi, Aşçı Bacaksız, İkbal Lokantası o duraklar arasında yer aldı.

NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Digitürk platformunda 21’nci kanalda yer alan Bein Gurme ekranlarında yayınlanacak program 4 ayrı gün 4 ayrı program olarak yayınlanacak. İlk program 21 Mart günü saat 18.45’de ekranlara gelecek. Bir sonraki gün ise ikinci bölüm saat 14’de izleyici ile buluşacak. 23 Mart günü 20.05’de üçüncü program, 24 Mart günü ise dördüncü ve son bölüm saat 13.40’de ekranlarda olacak.