60 ayda 60 proje yaptık

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana her dönem 60 ayda 60 proje diyerek yola çıktıklarını ve  birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, “İçerisinde 30 adet dükkan, 25 adet ofis, 50 yataklı otel, sosyal tesis, düğün salonu ve 112 araçlık kapalı otopark gibi alanları barındıran toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip Prof. Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi faaliyete girdi. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın özellikle beklediği kapalı Pazar yeri ihale edildi ve şu anda bitmek üzere. Yakın bir zamanda açılışı yapılacak. Modern yeni mezbaha hizmete girdi. Hayvancılık sektöründe önemli bir yeri olan ilçemizin, sektörde daha fazla söz sahibi olması adına Canlı Hayvan Borsasını hayata geçirdik. Atık Su Arıtma Tesisi ile İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi” diye konuştu.

 

Millet Bahçesi Yapacağız

Yeni dönemde yapacaklarını anlatan Ak Parti Belediye Başkan Adayı ve Başkan Recep Bozkurt, “Millet Bahçesi için Kıntir Göleti olan bölgeyi ayırdık. 80 bin m2 olan alanın 30 bin m2 kısmı göletten oluşuyor. Proje maliyeti 7 milyon lira olmasına rağmen biz bunu 2 milyona kadar yapabiliriz. Gölet çevresinde millet bahçesi yaparak hemşerilerimize gezme ve dinlenme alanı yaratacağız. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurun’un ilimizi ziyaretinde hava kirliliği giderilmesi konusunda projemize destek sözü aldık. Ayrıca doğalgazda mevcut abone sayımız 2 bin civarı önümüzdeki dönemde bu 4 bine ulaşmasını umuyorum” dedi.

 

500 Milyon devlet yatırımı

Şuhut belediyesinin E-Devlet sistemi ile hizmetlerine devam ettiğini belirten Borkuzt, “Bakanımız Veysel Eroğlu sayesinde ilçemizde eğitim sağlık,baraj vb yatırım olmak üzere 500 milyon lira devlet yatırımı geldi. Bu çok önemlidir. 25 memur 44 işçi ve 105 şirket personeline istihdam sağlıyoruz. Maliyeye eski ve yeni borcumuz yok. SGK’ya ise yeni dönemden borcumuz yok. Eski dönem borçlarını da yapılandırma sayesinde ödüyoruz. Son dönemde yol yapımından dolayı İller Bankasından kredi kullandık. Bunun dışında borcu olmayan bir belediye olarak hizmete devam ediyoruz.’diye konuştu.

 

Başkan Bozkurt yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşerek Şuhut Belediyesi logolu fincan takımı hediye etti. Akar ise Başkan Bozkurt’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt Gün FM personeliyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.