Afyonkarahisar hafta sonu iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptı. İlk organizasyon Ayazini Köyü’nden başlayan ve 7’ncisi düzenlenen Frig Ultra Maratonu oldu. Bu maratona 7 ülkeden 32 şehirden toplam 800 koşucu katıldı. 7. Frig Ultra Maratonu’nun startı 18 Eylül’de Ayazini Metropolisi’den 800 sporcunun katılımıyla verildi. 6K Aşk Vadisi Koşusu, 12K Gizemli Frigya Koşusu, 22K Göynüş Kral Yolu Koşusu ve 54K Frig Ultra olmak üzere dört farklı parkurdan oluşan 7. Frig Ultra Maratonu’nda sporcular koşarak Frigya’yı keşfetme ayrıcalığına sahip oldu.

DÜNYA’DA TEK

Bir sonraki gün ise dünyada sadece Afyonkarahisar’da düzenlenen Kale Yarışı oldu. 3’ncüsü düzenlenen Kale Yarışı’na 120 sporcu kaleye çıkmak için ter döktü. Şehir içinden başlayan ve 550 basamak tırmanılarak Afyonkarahisar Kalesi’nde son bulan yarış, parkur özelliklerinden dolayı dünyada tektir. Afyonkarahisar Valiliği’nin önünden start alan sporcular kentin renkli tarihi evleri arasından Afyon Kalesi’ne tırmandılar. Dereceye giren sporculara ödülleri Afyonkarahisar kalesinin en yüksek noktasında takdim edildi. 

SPONSORLARA TEŞEKKÜR

Organizasyonu gerçekleştiren Limit Sensin’den yapılan açıklamada, Vali Gökmen Çiçek’e özel teşekkür edildi. Açıklama şöyle: “Bu organizasyonlarımıza Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’i yanımızda görmekten çok mutlu olduk. Kendisinin bu işi sahiplenmesi, bizzat gelip Ayazini Köyü’ne gelip koşması bizi ve sporcularımızı çok mutlu etti. 7. Frig Ultra Maratonu ve 3. Afyonkarahisar Kale Yarışı ana sponsorları Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, VisitAfyon, Afyonkarahisar Belediyesi, NG Hotels Afyon , Oruçoğlu Yağ, Avşar Maden Suyu ve Park Hayat Hastanesi  ile her geçen yıl büyüyerek daha çok sporcuyu Afyon’a ve Frig Vadisi’ne çekmektedir. İlki 2014 yılında düzenlenen Frig Ultra Maratonu ilk günden beri binlerce yerli ve yabancı  sporcuya ev sahipliği yaparak Afyonkarahisar’ın spor turizmine ve ekonomisine katkı sağlamaktadır.”

Editör: TE Bilişim