İGM’nin Ağustos ayı toplantılarında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, özetle şunları söyledi:

KASADAN İLÇE OLANLARDA SIKINTI VAR

“İlimizde ilçeler arasındaki gelişmişlik seviyesini homojen etmek için uğraşıyoruz. 1980 yıllarında ilçe olmuş, kasabadan ilçeye dönmüş ilçelerimizde nüfus azlığı sebebiyle yatırım bütçesinden pay alma noktasında biraz sıkıntı var. Yeni ilçelerimizde Evciler, Kızılören, Başmakçı, Hocalar ve Çobanlar gibi bizim burada önceliğimiz su, yol, kanalizasyon, bu hizmetleri kırsal kesime götürmek için canla başla çalışıyoruz ancak bu hizmetlerin taleplerinin tamamının 1-2 yıl içerisinde tamamlanması mümkün değil. Bu merkezi hükümetin de bütçesi buna yetmez. Zamana yayarak öncelik sırasına göre biz bu hizmetleri inşallah çok kısa sürede bitirmeye çalışıyoruz.

ÖNCELİK SIRASINA GÖRE BÜTÇE YAPILMALI

Ancak meclisimizden bizim talebimiz yol, su, kanalizasyon yatırımlarında gerçekçi, öncelik sırasına göre ve acil ihtiyaçları dikkate alarak bütçe planlamasını yaparsak bizler de buna uyarak yatırım planını gerçekleştirirsek ihtiyaçları öncelik sırasına göre ve ekonomik bir şekilde bitirmiş oluruz. Şimdi kendime pay çıkarmak gibi bir duruma düşürmek istemiyorum ama duyduğumuz kadarıyla geçmişte bazı ilçeler dışarıdan iş makinesi kiralayarak dozer, greyder kiralayarak köylerinin işlerini yapıyorlarmış, ancak devletimizin imkanları genişledikçe, maddi imkanlara bütçemiz uygun olduğunca biz makine parkımızı güçlendirdik. Dışarıdan iş makinesi kiralamak gibi bir durumumuz yok. Kendi iş makinelerimizle ilçelerimizdeki köylerimizdeki hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Tabi bu belli bir program dahilinde oluyor.

KİMSE BİZİM İLÇEMİZE DOZER GELMEDİ DİYEMEZ

Daha önce de söylediğim gibi hiçbir il meclis üyemiz ben talep ettim de bizim ilçemize dozer gelmedi greyder gelmedi diyemez. Biz bütün talepleri alıyoruz kendi içimizde bir planlama yapıyoruz. Yapılan programın programına müteakip kasım ayına kadar bütün iş makinesi taleplerini yerine getireceğiz. Tabi önceliğimiz ileri düzeyde kanuna göre yatırım programını bitirmek, biz yatırım programının bitirilmesinden sorumluyuz. Yatırım planı bittikten sonra yol genişletme, arazi yollarının iyileştirilmesi gibi tüm talepleri yıl sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz özel idarede sezonu kapattık, makineleri parka çektik, 3 ay iş makinelerinin çalışamaması gibi bir durum yok. Artık 12 ay boyunca özel idare teyakkuz halinde. Bu sefer kış sezonunda karla mücadele, yolların açılması devreye giriyor. Zorlu kış sezonu geçirdik bu süreçte ekiplerimizle karayollarına büyük desteğimiz oldu. Anayollarda bile özel idare ekiplerimiz ana artellerin açılması için destek verdi. İl Özel İdaresi tüm imkanlarıyla insanlarımızın ihtiyaçlarını görmek için çalışıyor. Bize güvenin.

SU KANAL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE ÖDENEK SORUNUMUZ VAR

Özellikle meclis üyelerimizden bir istirhamımız var. Mal ve hizmet artışlardan dolayı su kanal müdürlüğümüzde ödenek sıkıntımız var. İlçelerdeki Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz özellikle sondaj açma işlemlerinde meclis üyelerimizden destek istiyoruz.

Bu sözler üzerine konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban, “Su Kanalizasyon gibi taleplerde yerel imkanların devreye sokulması isteniyor” dedi. >>Afyon Postası’nın Haberi.