Afyon Postası’nda Staj yapan Kübra Üye, Kübra Nur Erden,  Sılanur Kara sokağa indi, Afyon’da yaşayan gençlere “Gelecekte Afyon’da mı yoksa farklı bir şehirde mi yaşamak istiyorsunuz?” Sorusunu yöneltti. İşte verilen yanıtlar;

AFYON’DA SEÇENEK YOK

Afyon’da yaşamak istemiyorum. Daha büyük bir şehir de yaşamak isterim.  İmkânlardan dolayı, Afyon’da seçenek yok. Yani okuyabileceğim aynı şekilde dışarı çıktığımda gidebileceğim tek çarşı var.

AFYON’DAKİ ŞARTLAR İSTEKLERİMİ KARŞILAMIYOR

Büyük şehirde yaşamayı tercih ederim. Afyon’daki şartlar bazı isteklerimi karşılamıyor. Gelecekle ilgili planlarımda üniversiteye gideceğim. Afyon’da okumak istemiyorum zaten. Ondan sonra seçtiğim bölüme göre meslek hayali kuruyorum. 

GENÇLERLE İLGİLİ DAHA GÜZEL PLANLARI OLAN ÜLKELER VAR

Büyük şehirde imkân fazlalığı olduğundan okumak için daha güzel olabilir. İlla buradan güzel bir yer vardır. Üniversiteyi bitirip mesleğimi elime alıp yurtdışında kariyer planım var. Mesleğimi aldıktan sonra Türkiye’de daha güzel bir adalet sistemi, daha güzel yönetebilen vardır. Gençlerle ilgili daha güzel planları olan başka ülkeler var. Orada yaşamak isterim. 

AFYON’DA OLANAKLARIMIZ KISITLI, HARCANIYORUZ!

Afyon dışında büyük bir şehirde yaşamak isterdim. Çünkü Afyon’da olanaklarımız kısıtlı, eğitim sistemimizin zaten olmadığını düşünüyorum. Burada harcanıyoruz. Büyük şehirde de harcanırız ama olanaklar bakımından daha bence imkan var. Büyük şehirden ziyade ülke dışına çıkmak istiyorum. Ama maddi sıkıntılar, ekonomik durum ve aile durumlarından dolayı şu an değil üniversitede inşallah çıkabilirim.