AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı önceki gece AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, MKYK üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MYKY üyesi Kütahya milletvekili Ahmet Tan, Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi 26. dönem İzmir Milletvekili İl Koordinatörü Kerem Ali Sürekli, 26. Dönem Muğla milletvekili İl Koordinatörü Nihat Öztürk, İl Koordinatörüm Kurtcan Çelebi, 26. Dönem Uşak milletvekili Alim Tunç, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye başkan adayı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle başkanları ve köy başkanları katıldı. 

 

“59 BELEDİYEDE SAHA ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

 

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “İnşallah teşkilatımız hazır. 31 Mart seçimleri için mücadelemize devam ediyoruz. Her zaman söylediğimiz üzere 59 belediyenin tamamında saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz biliyoruz ki 31 Mart seçimleri sadece Afyonkarahisar'da, ilçelerde ve beldelerde yapılan seçim değildir. 31 Mart seçimleri ümmetin seçimleridir. Türkiye'nin geleceğinin seçimleridir. İnşallah gelecek yüzyılı garanti altına alma seçimlerdir. Gece gündüz demeden tüm teşkilat mensupları ile birlikte çalışıyoruz” dedi. Sezen ayrıca 59 belediyenin tamamında seçimleri kazanacaklarını söyledi.

 

“İNŞALLAH ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLUR”

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da konuşmasında, “İnşallah yapılan değerlendirme toplantısı hem ilimiz için, ilçelerimiz için beldelerimiz için hem de ülkemiz için hayırlı olur. Bu toplantıyı şereflendiren siz kıymetli partililerimiz hoş geldiniz diyorum. Allah-u Teâla İnşallah 31 Mart seçimlerinde alnımız ak, başımız dik bir şekilde Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız karşına çıkmayı nasip etsin diyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“AFYONKARAHİSAR HALKI BİZİ YANILTMADI”

 

Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ise şöyle konuştu: “Afyonkarahisar halkı bizi bugüne kadar hiç yanıltmadı, her girdiğimiz seçimde bir önceki seçimden en az yüzde on fark atarak seçimleri aldık. 31 Mart seçimlerinde de Afyonkarahisar halkı bize gereken desteği verecektir. İnşallah belediyelerin çoğunluğunu alarak Genel Merkezimize hediye etmek istiyoruz.”

 

“TOPLANTIMIZ İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR”

 

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de bir konuşma yaptı. Yurdunuseven konuşmasında, “İnşallah yapmakta olduğumuz bu değerlendirme toplantısı hayırlara vesile olur. Sayın Genel Başkan Yardımcım şu anda partililerimiz sizin değerlendirmenizi bekliyor. Ben de zamanı iyi kullanmak adına tekrar hoş geldiniz diyorum. Afyonkarahisar’a hoş geldiniz. İnşallah güzel sonuçlarla ayrılırız. 31 Mart akşamı size 59 belediyenin de 59’unu aldığımızın haberini vereceğiz” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHRİN ŞAKULÜDÜR”

Yurdunuseven’in ardından söz alan Milletvekili Ali Özkaya da şöyle konuştu, belediye başkanlığının önemine vurgu yaparak, “Belediye başkanları şehrin şakulüdür. Şakul malum duvarın doğru örülmesine yarayan ustanın aletidir. Belediye Başkanı yanlış olduğu zaman şehrin şakulü kayıyor ve duvar bozuluyor. O sebeple de bizim adaylarımız doğru adaylar. Dününü bildiğimiz yarın ne yapacağını tahmin ettiğimiz ve şehrin şakulünü doğru bir şekilde yönetecek adaylardır. Afyonkarahisar Türkiye'de 59 belediyesi ile İstanbul'dan çok daha büyüktür. İnşallah biz şehrimizin 31 Mart akşamı Türkiye'de yine AK Parti'nin en çok Belediye Başkanı kazandığı ilk olacağına inanıyoruz. Rabbim mahcup etmesin. Hayırlı seçimler ve seçildikten sonra da hayırlı bereketli hizmetler yapmayı nasip etsin.”

 

“İMTİHANIMIZ ZOR”

 

AK Parti Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Kurtcan Çelebi de, seçimlerin önemine değinerek, “2001 den bu yana her seçimi önemli dedik. Bunu söylememizin sebebi ve amacı vardı. Hepiniz bildiğiniz üzere bu saatte olma amacımız da budur. Bu coğrafyada iddialarımız var ve biliyoruz ki iddiaları olanların imtihanları zordur ve önemlidir. Biz de güzel bir teşkilatız ve bizim imtihanımız seçimlerdir. 2001 yılından bu yana çok seçim atlattık. Sizlerin gayretiyle desteğiyle hep başarıyla çıktık. Biliyoruz ki 31 Mart seçimlerinde de başarıyla çıkacağız. Burada değerli mahalle başkanlarımız var. Afyonkarahisar merkez mahallelerimizin köylerimizin taşıyıcıları asıl sahipleri burada. Teşkilatımızın ana unsurları burada. Siz ne kadar başarılıysanız bu parti yukarıdan aşağıya o kadar başarılı demektir. Siz ne kadar gayret edersiniz çalışırsanız biz de o kadar gayret etmişiz, çalışmışız demektir. 2001 yılından bu yana Cumhurbaşkanımızı liderimizi hiç yalnız bırakmadınız. Yine biliyoruz ki 31 Mart'ta da yalnız değiliz ve Cumhurbaşkanımız yalnız değil. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

 

SEÇİMLERİN ÖNEMİNDEN SÖZ ETTİLER

 

26. dönem Muğla Milletvekili İl Koordinatörü Nihat Öztürk de kısa bir konuşma yaptı.

İl Koordinatörü Kerem Ali Sürekli ise “Biz Afyonkarahisar'da 59 da 59 yapacağımızı görüyorum.” dedi

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur da konuşmasında Afyonkarahisar’ın öneminden söz etti. Baybatur, “Afyonkarahisar Cumhurbaşkanımız, Genel Merkezimiz açısından ayrı bir öneme sahiptir. AK Parti siyasi hareketi, erdemliler hareketi, beyin jimnastiğinin yapıldığı istişare toplantılarının yapıldığı doktrininin oluşturulduğu bir merkezdir.” dediProgramdaki son konuşmayı Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir yaptı. Kandemir konuşmasında, seçimler noktasında teşkilatların önemli olduğunu söyledi.

 

 

Toplantı konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.