Geçtiğimiz günlerde MHP Milletvekili Mehmet Taytak ile parti binasında bir araya gelerek, mahallesine anaokulu yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden yer tahsisi için destek isteyen Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, yer tahsisinin gerçekleştiğini söyledi. Muhtar Yalçınkaya, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan’ı ziyaret ederek Milletvekili Taytak’a ve Başkan Kocacan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

“Şimdiye kadar bir çözüme kavuşmadı”

Anaokulu yapılması ile ilgili şimdiye kadar somut bir adımın atılmadığından bahseden Muhtar Yaçınkaya, “Gazi mahallemizde bir anaokulu eksikliği vardı. Anaokulu yapılması için uzun süredir girişimlerde bulunuyorduk.  Daha öncede girişimler olmuş. Ama şimdiye kadar bir çözüme kavuşturulamamış. Bizde göreve gelince bu yer ile ilgili girişimlerde bulunduk. Burada en büyük engel yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olmasıydı. Buraya anaokulu yapılması ile ilgili Valimiz devreye girdi, arsayı talep etti. Bu yazışmalardan sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü arazi yine vermedi”

“Milletvekili Taytak gerekli izni aldı”

Anaokulu yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden yer tahsisi yapılması konusunu MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a ilettiklerini söyleyen Muhtar Yalçınkaya, “Geçtiğimiz günlerde yer tahsisi ile ilgili yaşanan sıkıntıyı parti binasında MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a ilettik. Akabinde Milletvekili Taytak, Milli Emlak Genel Müdürünü telefonda arayarak şifahen sözünü almıştı. Geçtiğimiz gün ise Milletvekili Taytak yer tahsisi ile ilgili müjdeli haberi verdi. Desteklerinden dolayı sayın vekilimize mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı olduğunuz için MHP il teşkilatına adına İl Başkanı Mehmet Kocacan’a teşekkür ediyorum. Buradan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e,  İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez’e sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“Anaokulumuz hayırlı olsun”

Mahalleye anaokulu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Gazi mahallesi ile ilgili anaokulu sıkıntısını geçtiğimiz günlerde bize iletmiştiniz. Bizde konuyu Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye ilettik. Milletvekilimizin, Afyonkarahisar ziyareti esnasında parti binasında bir araya gelerek anaokulu ile ilgili talebinizi görüştük. Milletvekilimizin daha sonra Ankara’da yapmış olduğu girişimler sonucunda Milli Emlak Genel Müdürlüğünden anaokulunun yer tahsisi gerçekleşmiş oldu. Mahallemizin anaokulu eksikliğini gidermiş olacağız. Çocuklarımız orada eğitimlerini görebilecekler. MHP il teşkilatı olarak ilimizin her bölgesi ile ilgili elimizden gelen çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Ben buradan Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum okulumuzda hayırlı olsun”