Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, yerel basının içerisinde bulunduğu zorlukları bildiklerini, bu yönde çalışmalarda bulunacaklarını bildirdi. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt tarafından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun hazırladığı yerel basın acil durum bilgi notu iletildi. 
Notu ileten Başkan Küçükkurt, not hakkında da Milletvekili Taytak’a bilgiler verdi. Başkan Küçükkurt, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun hazırladığı yerel basın acil durum bilgi notunu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye iletilmek üzere size takdim ediyoruz. Yerel basının içinde bulunduğu maddi zorluk ve sıkışıklıkların genel bir özeti bu raporda yer alıyor. Tüm illerin başkanları ve Konfederasyon Başkanlığı tarafından başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin tüm kademelerine, silsileyi takip ederek bu rapor ulaştırılıyor. Mesela Rize ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, Trabzon’da yine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Bey’e aktarıldı. İllerde tüm cemiyetler, dernekler, başta ilin mülki amiri Sayın Valiler olmak üzere milletvekillerine konuyu arz ediyorlar. Biz bu dosyayı tüm milletvekillerimizle birlikte size sunuyoruz, yerel basının durumunu arz ediyoruz, başta milletimizin bilge lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye ulaştırmak üzere sizden ricada bulunuyoruz. Çünkü yerel basın yaşadığı en zor dönemlerden birisinin içerisinde. Türkiye genelindeki büyük bir sıkıntı söz konusu.”dedi.
“BU TÜR KONULARI BEN MECLİSTE GÜNDEME GETİRİRİM”
Milletvekili Taytak, “Ben konuyu Sayın genel Başkanımıza ileteyim inşallah. Kendilerini bilgilendiririm de ayrıca. Bu konuları Meclis gündemine da taşırız. Meclis kapalı ama şimdi, kanun teklifi hazırlanarak gazetecilik ve meslek yasaları ülkeye kazandırılmalı. Bu mecliste gündeme gelecek bir konu. Bu tür konuları ben mecliste gündeme getiririm.” ifadesine yer verdi. 
 “BU KONUDA CİDDİ BİR RAHATSIZLIĞIMIZ VAR”
Sosyal medya üzerinden örnek veren ve Başkan Küçükkurt’a destek veren Milletvekili Taytak, “Daha önce MHP olarak Mevlüt Karakaya’nın hazırladığı bir taslağımız var. Anket firmaları ile ilgili. Akşam oturuyor televizyonda ya da internet gazeteciliğinde, MHP yüzde 4’ü geçemez deyip sallayıp geçiyor. Bunlar yapılamaz bu şekilde. Burada biz bir hazırlık yaptık, anket firmalarının denetlenmesi gerekiyor. Bir şey söylemeden önce o verilerin kaynağını söylemesi gerekiyor. Bizim yaptığımız araştırmaya göre diyor, sen nerde yaptın araştırma, araştırma filan yok. Bunun kontrol altına alınmasını istiyoruz. Sosyal medya ile ilgili Genel Başkanın çok ciddi rahatsızlıkları var. Bu konuda ciddi bir rahatsızlığımız var, herkesin var bizim var. Şurada ben konuşurken biriyle ilgili bir iftira atarsam bilen biri o kadar da değil der, ya da ayıp, gerek yok, kapatalım, dedikoduya girmeyelim der. Orda öyle bir dert de yok. Asılsız bilgiler aile birliğimizi bozuyor, her türlü sosyal birlikteliğimizi bozuyor. Bir an önce bunların samimi samimi meclise getirmek gerekiyor.” diye konuştu.