Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirlendiği, rekor katılımın olduğu seçimlere Mehmet Nuri Kolaylı (Bursa), Mustafa Arslan (Konya) ve Şevket Erzen (Çorum) rakipsiz girdi. Üç aday, seçime katılanların tamamının oyunu alarak 2 yıl için Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri temsilcisi olarak Genel Kurul Üyeliği’ne seçildi.

AFYON HEYETİ ANKARA’DA

BİK seçimleri için Afyonkarahisar ve ilçelerinde yayımlanan 21 yerel gazetenin temsilcileri de Ankara’ya giderek oy kullandılar. Ankara’da buluşan heyette Kocatepe ve Türkeli Gazeteleri’ni temsilen Sezer Küçükkurt, Gazete 3 ve Odak Gazeteleri’ni temsilen Mehmet Emin Güzbey, Anahaber Gazetesi’ni temsilen Muhittin Yeşilay, Hisar Gazetesi’ni temsilen Hakan Dilek, Şuhut’un Sesi Gazetesi’ni temsilen Zeliha Ertek, Bolvadin 24 Eylül Gazetesi’ni temsilen Selçuk Bosnalı, Bolvadin Kent Haber Gazetesi’ni temsilen Hidayet Hicazi Doğruyol, Bolvadin Yenises Gazetesi’ni temsilen Kadir Kalay, Çay Yeni Haber Gazetesi’ni temsilen Abdil Kıyar, Emirdağ’da Haber Gazetesi’ni temsilen Mehmet Abdioğulları, Dinar Umut Gazetesi’ni temsilen Mustafa Saka yer alırken, Emirdağ, Sandıklı Hergün, Sandıklı Postası, Sandıklı Sesi ve Şuhut Anayurt gazeteleri vekaletle temsil edildiler.

BİRLİKTELİĞE DESTEK

Ankara’da Bolvadinli hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’yı da ziyaret eden Afyonkarahisarlı gazeteciler, dönüş yolunda da Emirdağ ilçemizde mola vererek Emirdağ Gazetesi sahibi Mustafa Koyuncu’yu ziyaret ettiler. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Afyonkarahisar basını olarak, ilçelerimizdeki değerli meslektaşlarımızla birlikte Ankara’ya giderek temsilcilerimizi belirlemek üzere oy kullandık. Afyonkarahisar basınının birlik ve beraberliği her geçen gün gelişerek büyümektedir. Bu durum tüm camiamızda memnuniyetle karşılanmaktadır. Afyonkarahisar basınının birlikteliği adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.