Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak’ta bulunan iş yerinde meydana geldi. İnternet haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, iş yerinde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Kurşunların isabet ettiği Arslan kanlar içinde yere yığılırken, olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler ise olay yerinden kaçtı. Durumu gören iş arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, ağır yaralı olan gazeteci Güngör Arslan’ı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Üç yerinden vurulan Arslan, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise saldırıyı kınayarak, saldırgan R.Ö.'nün yakalandığını açıkladı. Kocaeli Valiliği'nce R.Ö.’nün saldırıda kullandığı tabancayla yakalandığı, olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan son dönemde ülke genelinde yaygınlaşan “basın mensuplarına yönelik saldırı” olaylarıyla ilgili bir açıklamada bulunuldu.
Geçtiğimiz günlerde Mersin’de bir siyasi partinin gençlik kolları üyeleri tarafından bir gazete bürosuna boyalı ve yumurtalı saldırıda bulunulduğunun hatırlatıldığı Afyon Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında hain saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Güngör Aslan’a rahmet dilendi.
Basına yönelik tüm saldırıların kınandığı Afyon Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“Gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelen saldırılara maalesef bir yenisi daha eklendi;  Kocaeli’nde gazeteci Güngör Arslan, görevinin başında silahlı saldırıda katledildi. Geçtiğimiz günlerde de Mersin’de bir siyasi partinin gençlik kolları üyeleri organize bir şekilde yerel gazete bürosuna boyalar ve yumurtalarla saldırmışlardı.
Mersin’e, Kocaeli’nde yaşanan olaylarla basın mensuplarına yönelik saldırıların yeniden artış gösterdiği bir dönemi girmiş bulunuyoruz. Bu saldırıların tümü aslında ifade ve basın özgürlüğü ile halkın gerçekleri öğrenme hakkını hedef almaktadır. 
Alçakça işlenen gazeteci cinayeti ve basını susturma girişimlerinin her türlüsü asla kabul edilemez.
Son dönemlerde olağanüstü zor dönemler geçiren basın mensupları ve medya sektörü, böylesi hain saldırılarla büyük bir moral ve güven kaybı yaşamaktadır. Gazetecilere yönelik saldırıların faillerinin gereken cezaya çarptırılacağına olan inancımızla meslektaşımız Güngör Arslan’a rahmet; ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz. Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları olarak ülke genelindeki bu tür saldırıları endişeyle takip ettiğimizi belirtiyor, ilimizde basın özgürlüğü ortamının korunmasına katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz."