Afyon Postası instagtam üzerinden canlı yayınlarını sürdürüyor. Bu haftanın ilk konuğu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek oldu. Başkan Zeybek, Pınar Demirdağ’ın sorularını yanıtladı.

KARDEŞ PAYI YAPALIM DEDİK

Zeybek, seçim döneminde verdiği vaatlerden olan Millet Bahçesi projesi hakkında önemli gelişmeler olduğunu bu yayında anlattı. Zeybek, “Garnizon Komutanlığı’nın olduğu alanda Millet Bahçesi olması için projemiz vardı. Bu konuda girişimlerde bulunmuştuk. Bu alanın içerisinde çok ciddi depo var. Bunların taşınması şartıyla buranın belediyeye verilmesi öngörüldü. Belediye olarak buranın hakkında gelmeyeceğimizi düşündük. Bunu kardeş payı yapalım istedik. Koronavirüs hadisesi öncesinden Milli Savunma Bakanımız ile görüştük.”

DSİ TARAFI MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Başkan Zeybek, girişimlerin sonuç verdiğini ve eski çimento fabrikası yanında bulunan demir yolu hattından DSİ tarafında kalan kısmın Millet Bahçesi olacağını söyledi. Başkan Zeybek, şöyle konuştu, “Burada demiryolları hattı var. Eski çimentonun yanından geçen bir hat burası. Bu hat sınır olsun dedik. Diğer taraf askeriyenin olsun dedik. DSİ, tarafını Millet Bahçesi yapalım istedik. Buranın 2 gün önce yazısı geldi. Hulusi Akar paşamız başkanın söylediğini yapın dedi. 80 bin metrekarelik bir alanın Millet Bahçesi olması yönünde arsanın bize tahsis edilmesi kabul edildi. Bununda yazısı geldi.” dedi

 

Editör: TE Bilişim