Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın sorularını yanıtladı. Facebook üzerinden hem Fatih Kayacan hem de Afyon Postası sayfalarından gerçekleşen canlı yayın binlerce defa izlendi, yüzlerce yorum aldı. Sosyal medya hesabılarından atılan “tekstil fabrikası sözünüz ne oldu?” Sorusuna yandı veren Kayacan, çok çarıcı bir açıklamada bulundu: 

İSPATLASINLAR İSTİFA EDECEĞİM

Bu noktayı ısrarla söylüyorlar. Ben ısrarla açıklıyorum. Benim hiç bir zaman hiç bir şekilde  hiç bir yerde bir tekstil fabrikam sözüm yoktur. Bu ifademi sesli kaydını veya beyanat metnini bulup çıkaracaklar ben belediye başkanlığını bırakacağım. Bu şöyle meydana geldi. 2014 yılında benim ortak olduğum bir tekstil atölyem var. Sarar’a ürün yapıyoruz. Sarar’ın sahiplerinden Celmletin Bey bizim tesisin önüne geldi. Orada o zaman İl Genel Meclisi üyemiz Yener Bey ile bir fotoğraf çektirildi. O gün Yener beyi uyardım. Keşke paylaşımın böyle olmasaydı dedim. Ben Cemalettin beyden bir enerji aldım dedi. Benim böyle bir sözümü ispatlayacaklar bugün başkanlıktan istifa edeceğim. Ben kimsenin adına söz veremem. Ben kendi adıma söz veririm. Eğer bir şey hakkında söz verdiysem ardında dururum. Ben ilgili arkadaşımın ismini söylemek istemezdim. Fakat söylüyorumki ilgili arkadaşımıza bunu sorsunlar. Bu kadar söyleyim. Benim ağzımdan böyle bir söz çıkmadı. Bizim sözümüz bizi bağlar. Ben kimsenin adına bu topluma söz veremem. Bizim yaptıklarımız belli. Maalesef sosyal medyada bu arkadaşlarımız bunu paylaşıyor. Paylaşmaya devam etsinler. Durum bu. 

BOLVADİN TERMAL KONUSU

Eski adıyla Heybeli Termali yeni adıyla Bolvadin Termali ihya etme sürecine girdik. Hamd olsun. Orada muhteşem işler yapıldı. Mayıs ayı itibariyle peyzaj çalışmaları bitecek. O çalışmalarda bitince iddia ediyorum Bolvadin termal tesisleri Afyonkarahisar bölgesinde kendi kategorisinde lider bir tesis olacak. Bunu müjdeleyebilirim. Bolvadin Termal şu anda tamamen dolu. Şubat tatili olması nedeniyle eş dostun telefonlarına mahcubiyetle yanıt veriyoruz. Orada şu anda hijyen anlamında çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Sağlıklı turizm sertifikasınıda aldık. Bolvadin Termal’de önümüzdeki hafta restoranı açılacak. Bisiklet yolları, koşu parkurları ve yapay göletiyle, spor salonları, çocuk parkları ile yediden yetmişe insanlarımızın kendini bulacağı bir yer olacak. 

DEVREMÜLK SAHİPLERİNİ DAVET EDECEĞİZ

Bizde devre mülk sahipleri var. Kendi haklarını sorarlar. 1 mart itibariyle onları tesise davet edeceğiz. İnşallah onların mevcut hukukları ile birlikte kendine bir tercih sunulacak. Farklı bir güzel noktaya taşınmış olacak. Yeni süreci kendileriyle paylaşacağız. Bolvadin Termalin geleceği çok parlak. Burası aynı zamanda ciddi istihdam kaynağı olan bir yer olacak. 

EBER GÖLÜ'NDEKİ YANGINLAR SABOTAJ

Maalesef burada kesinlikle sabotaj var. Normal bir yangın değil. Biz bunun ilgili kişilere sorduk. Birilerinin orada daha nitelikli kamış çıkması için bunları yaktığını söylediler.  Ben bunun bilimsel bir karşılığının olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir durum varsa çıkıp bunu birileri anlatsın. Ama yakan belli değil. Burada canlılar ölüyor. Bu bir vahşet. Alan çok büyük. Adli bir yakalanma olayı olmadı. Biz şimdi yangına müdahaleye gidiyoruz. Yaklaşamıyoruz. Bataklık çünkü. Bir el bunu yakıyor. Bunlara ben cani diyorum. Bu bir cinayet. Oradaki hayvanat, canlılar ölüyor. Eber yanarken ciğerimiz yanıyor. Bu bir katliamdır.