Afyonkarahisar halkının desteğiyle MHP’nin adayı olan Fatih Çetinkaya ile Afyonkarahisar Belediye başkanlığını MHP ile taçlandıracaklarını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan,  il genelinde ise 50’ye yakın belediye başkan adaylarının açıklandığını söyledi.  Kocacan, “Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak il merkezinde Fatih Çetinkaya’nın belirlenmesi ve il genelinde de 50’ya yakın belediye başkan adayımızı açıklamış bulunmaktayız. Belediye başkan adaylarımız halkın içinden gelen sevilen, sayılan ve halk tarafından benimsenen adaylarımız şimdiden sahada seçim çalışmalarına başlamışlardır. 2014 yılında adayımız Fatih Çetinkaya ile kıl payı kaçırdığımız belediye başkanlığını inşallah 2019 yerel seçimlerinde yine adayımız Fatih Çetinkaya ile halkımızın da desteği ile Afyonkarahisar belediye başkanlığını MHP ile taçlandıracağız. 31 Mart’ta yapılacak olan belediye ve mahalli idareler seçimlerinden sonra Afyon’da MHP’nin rüzgarını estireceğiz” dedi.

 

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üye adaylarının belirlenmesinde titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Kocacan, “Adaylarımızın belirlenmesinden sonra Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği adaylarını belirlenme çalışması içersine girdik. Partimize adaylık konusunda yoğun başvurular devam etmektedir.  Adaylarımızın belirlenmesi konusunda parti içinde bir komisyon oluşturduk. Burada meclis adaylarımızı belirlerken titiz ve dikkatle seçim yaparak Afyon adına hizmet yarışında olan uyumlu, çalışma aşkı dolu, bilgi ve becerilerini esirgemeyecek arkadaşlardan olması için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

“SIRTIMIZA YÜKLENECEK YÜKÜ ŞİMDİDEN GÖRÜYORUZ”

 

2014 yılında yapılan yerel seçimler ile 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin kıyaslamasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, 2014 yılındaki olumsuz etkilerinin 2019 yılında olmadığını söyledi. Çetinkaya, “2014 yılında bir Cumhur İttifakı yoktu. 2014 yılında çok güçlü Adalet ve Kalkınma Partisi vardı. Ve bu devletin bakanı Afyonkarahisar’a hizmet etmiş sayın bakanımız prof. Dr. Veysel Eroğlu, sokak sokak gezerek oyu bana vereceksiniz Burhanettin Beye değil diyerek yoğun bir bakanlık desteği vardı. Yetmedi, Afyonkarahisar’da sermaye gücünü seçimlerde kullanan sermayedarlarımız vardı. Bütün bunlara rağmen karşımızda devlet kurumları bile vardı. O dönem neredeyse her iki kişiden birinin teveccühüne mahsar olduk. Bugünle kıyasladığımızda. Bugün Cumhur İttifakı var. Bugün bu saydığım olumsuz gelişmelerin hiçbiri yok. Bugün insanların elini tuttuğumuzda gözünün içine baktığımızda ve bugün hemen sağımıza ve solumuza baktığımızda ideolojik görüşleri tamamen birbirinden farklı ve birbirine muhabbetle bakan ve sarılan büyük bir grup görüyoruz. Yani biz 31 Mart gecesi sırtımıza yüklenecek bu yükü şimdiden net olarak görüyoruz” dedi.

 

‘RANTSAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM’ VİZYON PROJESİ

 

 ‘Rantsal değil kentsel dönüşüm’ vizyon projesi hakkında da bilgiler veren Çetinkaya, sosyal konut projesinde önceliğin evi olmayan bayanlara imkan sağlanacağını vurguladı. Yeni oluşturulacak mahallelerin AFJET’le ısınacağını da söyleyen Çetinkaya, “Bu projenin her paydası ayrı bir projedir. Birincisi deprem ve afet riskine karşı, yangın riskine karşı, itfaiye araçlarının kolay giremeyecek hatta hasta olduğu zaman ambulans araçlarının kolaylıkla erişemeyeceği mahallerimizin yeniden dizayn edilmesidir. İkincisi Afyonkarahisar’da konut fiyatları Türkiye’de en pahalı iller arasında yer almaktadır. Bundan dolayı konut fiyatlarında bir düşüş söz konusu olacaktır. Bunun yanında dar gelirli ve orta halli vatandaşlarımızın aynı apartman içerisinde yaşayabileceği sosyal asimilasyon gerçekleşmiş olacak. Bu projenin en büyük sosyal ayağı şudur. Yaklaşık 2 etapta 10 bin konut yapmayı planlıyoruz. Ve biz bu konutları 1000 TL, 1500 TL, 2000 TL gibi taksitler ile bankadan faizli para almamak şartıyla bu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Ve bu memlekette asgari ücretle çalışan bir kişinin ev sahibi olabileceğini sosyal konut projesi ile göstereceğiz. Fakat burada önceliklerimiz olacak. Öncelik evi olamayan hanım efendiler olacak. Daha sonra da gelir seviyesine göre yani toplumumuzun en alt gelir grubundan başlayarak üst gelir grubuna doğru giden bir sosyal çalışmamız olacaktır.  Yine bu proje de AFJET gibi bir nimeti bu mahallerimizde hizmete sunacağız. 2500 TL maaş alan bir emeklimiz maaşının yarısını doğalgaz faturası olarak ödemek zorunda kalıyor. AFJETle ısınma yaptığımız takdirde vatandaşımız ucuz ısınmış olacak” dedi.

 

“OTEL TESPİTİMİZİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE TEYİT ETTİ”

 

Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında Ataköy – Kanlıca bölgesine bir hastane projesi açıklamasının ardından 2 gün sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından o bölgeye yapılması planlanan butik otel’le ilgili görüşlerini de açıklayan Çetinkaya, “Ne kadar doğru bir tespit yaptığımız ortaya çıkmış oldu” dedi. Çetinkaya, “Biz hastane proje yapacağız diyoruz nasıl yaparsınız diyorlar. Biz bu şehri uçuracak bu şehri ayağa kaldıracak bütün projelerin destekçisiyiz. Geçen hafta yaptığımız basın toplantısında Ataköy - Kanlıca bölgesine bir hastane yapacağız dedik. 2 gün sonra il sağlık müdürlüğü o bölgeye hastanenin elzem olduğunu gerekli olduğunu açıklamasının ardından o bölgeye butik otel yapacaklarını duyurdu. Bizim tespit ettiğimiz sorunların çözümü noktasında ne kadar doğru bir tespit yaptığımız ortaya çıkmış oldu” dedi.