Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Milyondan fazla esnafın Covid-19 nedeniyle olumsuz etkilendiğini, bu esnaflara 3 ay boyunca 1000 liralık hibe verileceğini açıklamıştı. Afyon Postası'ndan Nail Azbay sokağa indi, taksici, minibüsçü, terzi, berber, lokantacı, çay ocağı işletmecisi ile görüştü. İşte o röportajlarda verilen yanıtlar…

MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI MUZ İSTİYORUZ

Bir minibüsçü esnafı, “Allah bereket versin ya vermese ne yapacaktık?” dedi. Aynı minibüste yolculuk yapan bir vatandaş ise “Maymun gözünü açtı, muz istiyoruz artık” demesi ise dikkat çekiciydi. Taksici esnafı ise, “Ara kira, anca kira parası zor çıkıyor” dedi. Çay ocağı işletmecisi ise “Bu 1000 liralık destek esnaf için bal gibi olacak” dedi. 

MART AYINDAN BU YANA TOPLASAN 2 AY ÇALIŞMIŞ DEĞİLİM

Bir terzi esnafı ise “gelen yok giden yok, bugün 5 lira verse bile bugün için derman sayılır” dedi. Bir başka terzi esnafı ise “Bu sene mart ayından bugüne kadar toplasan 2 ay çalışmış değilim. Bu parayla 1000 lirayla önce kiramı öderim. İyi olur nefes aldırdır” dedi.  

BERBER ESNAFI: 10 BİN LİRA KİRASI OLAN YERLERİMİZ VAR

Berber esnafı ise: “4-5 bin lira kirası olan var. 10 bin lira kirası olan var. Bu tabi yetmeyecektir. Az da olsa katkı sağlayacaktır” dedi. Lokantacı esnafı ise “4-5 bin liradan az kira yok Afyon şehir merkezinde. Aldığımız 1000 lira iş görmüyor” dedi.