Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde genel seçim heyecanı yaşanıyor. Birlik kampüsü içerisinde bulunan özel bir kolejin salonunda gerçekleşen kongrede mevcut başkan Abdülkadir Konak ve Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün’ün listesi yarışıyor. 

ÖNCE BİRLİKTELİK MESAJI VERİLMİŞTİ

Kongrede Cengiz Üstün’ün listesinde yer alan Bekir Gündoğdu Divan Başkanı seçildi. Abdülkadir Konak, kongrenin açılışında karşı listede olmasına rağmen Bekir Gündoğdu için “Uzun yıllar beraber çalıştık. 1999’dan bu tarafa Bekir Abi ile çalıştık. Kendisi değerli bir abimiz” diyerek farklı bir liste önermedi. 

BİRLİK BİNASININ YER ALDIĞI KAMPÜS KONUSU

Toplantıda her iki başkan adayı söz aldı. Burada bir kez daha kürsüye gelen mevcut Başkan Abdülkadir Konak, şu anda birliğin yer aldığı kampüsün ekspertiz değerinin 45 milyon TL olduğunu belirterek burada ciddi bir emeğinin olduğunu belirtti ve şöyle dedi: “Ekspere bu kampüsün değerlendirmesini yaptırdım. Şu anda değeri 45 Milyon TL. Türkiye’de böyle başka birlik varsa kazanırsam dahi görevi bırakacağım. Ben esnafın kuruşuna sahip çıkacağım. Görev verirseniz sahip çıkmaya devam edeceğim”

DİVAN BAŞKANIIN SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Konak’ın yerine geçmesinden sonra Divan Başkanı Bekir Gündoğdu bu sözlere eklemek istedikleri olduğunu belirtti ve bugünkü birliğin arsasını kazandıranın dönemin yönetimi olduğunu söyledi. 

“YETER ARTIK” DİYE BAĞIRDI

Konuşmasına devam ederken Abdülkadir Konak ve taraftarları Divan Başkanına tepki gösterdi. konak, “yeter artık sen listedesin, bunu sen yapıyorsun” diye bağırarak kendisine tepki gösterdi. 

Divan Başkanı Gündoğdu ise, “Ben bana 20 başkanlık yapan kişinin bu hale gelmesine üzülüyorum” diyerek genel kurulda seçimi başlattı. 

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Şu anda oy verme işlemi sürüyor. Saat 17 itibariyle sandıkların açılması ve yeni başkanın belli olması bekleniyor. Afyon Postası gelişmeleri yerinde takip etmeye devam ediyor. >>Nail Azbay’ın Haberi.