Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi Birim Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak pazar açıldı. Pazarın Afyonkarahisar’daki adresi ise Taş Medrese oldu.

 

“Milli üretiyorum, yerli tüketiyorum”

 

Açılışa AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Burada açılan pazarda kadın girişimciler ve evlerinde üretim yapan kadınlar, el emeği ve yöresel ürünlerini sergileme fırsatı buldu. ‘Milli üretiyorum, yerli tüketiyorum, tasarruf ediyorum ekonomiye can katıyorum’ sloganı ile açılan pazar vatandaşlardan tam not aldı.

 

“İlkokuldayken yerli elmamız vardı, bugün yerli İHA, SİHA var”

 

Açılışın ardından bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ara malları Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üreteceklere 5 milyon liraya kadar destek veriyor. Bununla birlikte yerli sanayiye destek için hükümetimiz genel anlamda düğmeye bastı. Ara ve yatırım malı ithalatındaki binlerce ürün incelendi. Neticede bunlar yerli üretilecek ve bunun karşılığında ülkemiz 15 milyar dolar tasarruf sağlayacak. Hatırlar mısınız ilkokuldayken yerli malı haftası olurdu. Herkes portakal, mandalina ve elma getirirdi. Çünkü ondan başka yerli ürettiğimiz bir şey yoktu. Bugün dünyada İHA’ları SİHA’ları, helikopterleri TEKNOFEST’i, tankları, topları, tüfekleri, milli gemileri ve sayamadığım birçok şeyi üreten bir Türkiye var. Yerli ve milli olmak sadece elma portakal ile değil, savunma sanayi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edip üretmekle olur. Hamdolsun AK Parti sayesinde bugün üreten bir Türkiye var ” dedi.

Editör: TE Bilişim