Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'millet kıraathanesi'nin de içerisinde yer alacağı parka hayran kalan Eski Bakan Eroğlu, 'Değerli Belediye Başkanımız o kadar çok yeşil alan ve park yaptı ki artık sayısını aklımızda tutamıyoruz' sözleriyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a övgüler yağdırdı.

                'EN ÇOK PARK YAPAN ŞEHİR AFYONKARAHİSAR'

                Park içerisinde kurulan millet kıraathanesinin, geçmişten günümüze unutulan halk kültürünü yeniden yaşatacağını ifade eden Eroğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımız bu kıraathane modelini anlatmış ve birçok ilde açılacağını söylemişti. Belediye Başkanımızın projelendirmesiyle yapılan ismimin verildiği bu parkta inşallah ilimizin  ilk millet kıraathanesi kurulmuş olacak' dedi. Yeşil alanını en çok arttıran ve en çok park yapan şehrin Afyonkarahisar olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, 'Ben lisede okurken, karşımızdaki dağlar, boz dağlardı. Çok şükür çalışkan bir belediye başkanı geldi ve bu dağlar yeşillendi' diye konuştu. Gezi sırasında, peyzaj çalışması yapan işçilerle de sohbet eden Eroğlu, kürekle traktöre toprak yükleyen bir kadın işçiye de yardım etti.

                'EROĞLU'NUN İSMİNE YAKIŞIR BİR PARK OLACAK'

                Parkla ilgili Eroğlu'na bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, Selçuklu Mahallesi'nde yapılan parkın, tüm Afyonkarahisar halkının ve yabancıların geçiş güzergahında olduğunu, o yüzden çok büyük önem verdiklerini söyledi. Parka, Belediye Meclisi kararıyla hem ülkemize hem de ilimize büyük hizmetlerde bulunmuş Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun ismini, kendileri istememesine rağmen verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, Eroğlu'nun ismine yakışır bir parkı Afyonkarahisar'a kazandıracaklarını ifade etti.  

                'AFYONKARAHİSAR'IN EN BÜYÜK KIRAATHANESİ'

                66 bin metrekarelik alanda yapılan parkta, 5 bin metrekarelik pazaryeri ile 3 bin metrekarelik kapalı çocuk oyun alanı da yapacaklarını açıklayan Başkan Çoban, ayrıca park içerisinde mini golf sahası, halı saha, kum voleybolu, ayak voleybolu, ayak basketbolu ve ayak tenisi sahaları, geleneksel oyunlar için alanlar, tuvalet ve duş alanları ile  sosyal tesisler olacağını söyledi. 800 metrekarelik alanda inşa edilen kapalı kafeterya ile bin metrekarelik alanda oluşturulan açık alanın 'Millet Kıraathanesi' olarak hizmet vereceğini açıklayan Başkan Çoban; 'Burada inşallah günlük gazeteler, dergiler, Milli Eğitim Bakanlığımızın, devletimizin belirlediği temel faydalı eserler olacak. İsteyen vatandaşlarımıza ücretsiz çay, kahve, pasta ve börek ikramı yapılacak. Diğer tarafta da yine vatandaşlarımızın yiyip içebileceği kitap okuyabileceği mekanlar olacak. Tahmin ediyorum burası Afyonkarahisar'ın en büyük kıraathanesi olacak' dedi.

                Parka şu ana kadar 130 yetişmiş ağaç taşıdıklarını ve 20 bine yakın bitki diktiklerini dile getiren Başkan Çoban, bu sayının daha da artacağını söyledi. Yine park içerisinde bitki labirenti oluşturmayı planladıklarını ifade eden Başkan Çoban, buraya gelecek vatandaşlarımız, çiçeklerin kuşların arasında hoşça vakit geçirecekler' diye konuştu.