60. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61,62,63,64 ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, İl Başkan Yardımcısı Abdil Tıkır, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. Ziyarette ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Bekir Bayana ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Güzbey, Hacı Sait Evrenkaya, Fatih Şapcı, Akif İşbilir ve Ahmet Anlıak hazır bulundu.

“SAYIN BAKANIMIZ’IN KATKISI BÜYÜK”

Ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduklarını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Sayın Bakanım, Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız sık sık Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edip sanayicimizin, ticaret erbabımızın sorunlarını bizden almaktalar. Biz de onlarla fikirlerimizi paylaştık. Gerek ihracat hedeflerimiz olsun, gerek projelerimiz olsun, gerek icraatlarla ilgili olsun sıkı temas içinde olduk. Afyon’da son 10 yıldır diyalog çok daha arttı. Bu uyumlu çalışmaların sonucunda Afyonkarahisar’a henüz hak ettiği yerde olmasa da hep birlikte çağ atlattık, diyebiliriz. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bundaki katkısı büyük. Sayın Bakanımız, hem Türkiye’ye kendi konusunda çağ atlattı; hem de Afyonkarahisar’a çok fazla hizmeti oldu. Bu nedenle çok gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Sayın Bakanımız’ı Irak Özel Temsilcisi olarak atamasıyla tekrar gurur duydum. Sayın Bakanımız, AK Parti’nin vazgeçilmez değerlerinden bir tanesidir. Afyon’a AK Parti döneminde çok önemli hizmetler geldi. İnşallah bunlar artarak devam edecek” dedi.

“SAYIN BAKANIMIZ, DERTLERİMİZİ DİNLER”

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci de Eroğlu’na teşekkür ederek “Sayın Bakanımız her geldiğinde bizleri ziyaret etmeye çalışır; dertlerimizi dinler. Kendisinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“ATSO, VİZYON SAHİBİ BİR ODA”

65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ATSO’nun çalışmaları ile gurur duyduklarını belirtti. Eroğlu, “Buraya gelince huzur duyuyorum, büyük bir pozitif enerji ile ayrılıyorum buradan. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye’de örnek olarak göstereceğimiz, vizyon sahibi bir Odamız’dır. Ticaret ve Sanayi Odamız’ın Afyonkarahisar’a çok büyük hizmetleri oldu. Bunda uyumlu çalışmanın büyük rolü var. Afyon’da büyük bir uyum var. İnşallah bu uyumu bozmayacağız. Bu uyumdan Afyonkarahisar istifade ediyor. En büyük yatırımlar, en büyük teşvikler, Afyonkarahisar’a geldi. Bu nedenle muazzam dönüşüm ve gelişim yaşandı. Bunda Odamız’ın çok büyük rolü var. Kendilerine teşekkür ediyoruz, ATSO ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

750 BİN METREKARELİK ALANA TERMAL ŞEHİR

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ayrıca size teşekkür ediyoruz. Çin Büyükelçisi’ni burada misafir etmemizin çok büyük katkısı oldu. Allah nasip ederse ilk kez 3 bin ton kiraz ihracatının önünü açtılar. Ayrıca mermer ihracatı devam edecek. Bir de Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezimiz’den çok etkilendiler, Çin’deki Gıda Borsası’nda satış için işbirliği yapmak istediler. Oradaki meşhur bir üniversite ile buradaki üniversite işbirliği yapıyor. Oradaki Oda ve Borsa ile sizin aranızda işbirliğini sağlayarak yeni bir sektör ortaya çıkaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın destekleri ile 750 bin metrekarelik Termal Şehir kuruyoruz. Biz işadamlarımıza teşvik altyapısı sağlanması amacıyla Türkiye’de ilk kez Sağlık Endüstri Özel Bölgesi’ni burada kurmuş olacağız.”