Sayar’ın açıklamalrı şöyle:

BUNUN ADI SAYGISIZLIK

Yapılan seçimlerde 478 meslektaşımız sandığa giderek kurulları belirlemiştir. Bu yapılmaya çalışılan algı; oy kullanan meslektaşlarımızın hür iradesine ve yargı kararlarına saygısızlık olarak addediyoruz.

ZAN ALTINDA BIRAKMA

Öte yandan ilçe seçim kurulu ve il seçim kurulu yasalara göre itirazları değerlendirmiş ve kesin bir karara varmıştır. Bu kararı yok sayıp ysk’ya itiraz edilmesi il ve ilçe seçim kurulunu zan altında bırakmaktadır. Seçimler ve sayım herkesin gözü önünde ve iki grubun da birer temsilcisi gözetimde yapılmıştır.

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK

Seçimlerde olağanüstü bir durum olmayıp üyelerimiz hür iradeleri ile tercihlerini yapmıştır. Eski başkan olarak ve önceki dönemde bizimde desteklediğimiz kişilerin böylesi algı yaratmaları mesleğimize ve mesleki camiamıza gölge düşürüyor. Odamızın seçimle gelen organlarını şaibe altında bırakmak adına algı yaratmak ve ysk da incelenecek bir konunun inceleme aşamasında basınla paylaşmak ysk ya müdahale ve etki altına alma çabasıdır. Herkesi meslektaşlarımızın hür iradesine ve yargı kararlarına saygı göstermeye davet ediyoruz.