İnsanoğlunun günlük ilişkilerinde yüklendiği çeşitli sorumluluklar vardır. Toplumumuzun ortak sorunu olan engellilerimizi anlamak, onlarla bütünleşmek, hayata daha kuvvetli tutunmalarını sağlamak bu sorumluluklar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bireylere düşen görevler olduğu gibi devletimize de sosyal ve hukuki alanlarda birçok sorumluluk düşmektedir. Sosyal devlet olma, ayrımcılıkları ortadan kaldırma ilkesini yaşamın her alanına yayma politikası devletlerin ana politikası olmalıdır. Bu konuda iktidara geldiğimizden bu yana, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden hükümetimiz, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin tüm alanlarda yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve temel haklarına kavuşturulması için çok sayıda düzenlemeler yaparak, hukuki, sosyal, fiziki ve gerekli tüm alanlardaki engelleri bertaraf etmeye çalışmış ve çalışmaya devam edecektir.
  Engellilerimizi anlamak, hayata daha kuvvetli tutunmalarını sağlamak,  her alanda yaşam koşullarını iyileştirerek farkındalık yaratmak için engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. 
Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çağırıyor; yaşama tutunma çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimize ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.