Hafta içerisinde ulusal gazete ve televizyonların ekonomi editörleri, muhabirleri Afyonkarahisar’da ekonomi buluşmasında Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile bir araya geldi. Ekonominin kalemleri Afyonkarahisar’ın yöneticilerinden önce Afyonkarahisar’ı dinledi, ardından sorularına yanıt aradı.

Yaklaşık 3 saat süren verimli buluşma sonrası ekonomi muhabirleri görev yaptıkları kuruluşların gazete sayfalarına Afyonkarahisar programına ilişkin görüşlerini ve yorumlarını taşıdı.

Anadolu Ajansı, Hürriyet, Sabah, Akşam, Milliyet, dünya Gazetesi, Yeni Akit, Ntv, Haber 7, Habertürk olmak üzere ulusal yayın yapan gazeteler ve internet siteleri Afyonkarahisar’ın ekonomi, sanayi, termal, üretim, tarihi ve kültürel değerler ile zengin yöresel mutfağını anlatan haberlere sayfalarında ve internet adreslerinde yer verdi.

Termal Zenginlik ve Turist Beklentisi Öne Çıktı

Öne çıkan başlık ise daha çok termal zenginlik ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın uluslararası otel zincirlerini şehrimize daveti ve yatırım yapanların karlı çıkacağı vurgusu oldu. 2019'da 50 bini yabancı olmak üzere 1,7 milyon kişinin Afyonkarahisar'daki otellerde konaklaması ve 2020'de şehrimize 2 milyondan fazla turist gelmesini bekliyoruz açıklamaları da internet sitelerinde yer alan ve öne çıkan konu oldu.

Üretim ve Gastronomiye Geniş Yer Verildi

Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın bu alandaki zenginliğini de satırlarına taşıyan ekonomi muhabirleri, Afyonkarahisar mutfağı için “önümüzdeki yıllarda Afyon’un gastronomi konusunda çok önemli bir kent haline geleceğine kesin gözüyle bakmak lazım” ifadeleriyle anlattılar. Afyon’un lokum, sucuk, yumurta, haşhaş ve vişne üretiminde Türkiye birinciliği, haşhaştan üretilen ‘haşhaşella’ adıyla geliştirilen ürünümüz, yumurta üretimi ve üretimdeki potansiyeli de yine öne çıkan konulardan oldu.

Geçerken Uğramak Yerine 3-5 Gün Kalacaksınız

Özet ifade de ise Afyonkarahisar için şöyle söyleniyor: “Afyon’a üst bakış olarak baktığımızda ekonomi lokomotifi olarak termal, sanayi ve üretim, lezzet konusunda gastronomi çalışmalarıyla önümüzdeki yıllarda adından çokça bahsettirecek görünüyor.  Eğer yolunuz Afyon’a düşerse bundan böyle “geçerken uğradım” cümlesinin yerine “3-5 gün konaklamak istiyorum” diyeceğiniz kesin gibi görünüyor” oldu. Ekonomi muhabirleri Afyonkarahisar’ın gelişen ve öne çıkması muhtemel şehirlerden olduğuna dikkat çektiler.

Sanayideki Başarı Manşetlerde

Sanayi de ilgi gören konulardan oldu. Daha çok yeraltı zenginliği, turizmi ve tarımsal ürünleri ile öne çıkan Afyonkarahisar, otomotiv ve havacılık sanayisine yönelik adımlarla da adından söz ettirecek cümleleri ile sanayi alanındaki başarı ele alındı. Sanayide önemli adımlar atıldığı, 20’ye yakın makine üreten fabrikanın olduğu da satırlarda yer aldı.

Tıpkı Dünya Ülkelerinin Yaptığı Gibi

Tanıtım çalışmaları ve sosyal medyanın aktif kullanılması da dikkat çeken konulardan oldu. Visit Afyon internet adresi, Valiliğin kurumsal sosyal medya hesaplarının aktif kullanılması ve şehrin tanıtılması tam not aldı. Tıpkı dünya ülkelerinin yaptığı gibi şehrin tanıtıldığı öne çıkarıldı.

http://www.tourexpi.com/tr-tr/news/afyonkarahisardan-otel-zincirlerine-yatirim-daveti-159201.html

https://www.dunya.com/yurttan-haberler/afyon-sanayisiyle-de-adindan-soz-ettirecek-haberi-460745

http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2935023-vali-tutulmaz-2020de-ilimizde-2-milyondan-fazla-turist-konaklayacak

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/afyonkarahisardan-otel-zincirlerine-yatirim-daveti/1705710

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/afyonkarahisar-2020de-2-milyondan-fazla-turist-agirlayacak,e0qXEQqJ70qFR5DUrpitBw

https://www.haberturk.com/afyonkarahisar-haberleri/74837869-2020de-afyonkarahisarda-2-milyondan-fazla-turist-konaklayacakafyonkarahisar-valisi-tutulmaz

https://www.aksam.com.tr/cumartesi/termal-ve-gastronominin-kalbi-afyon/haber-1038285

https://www.dunya.com/yurttan-haberler/afyon-sanayisiyle-de-adindan-soz-ettirecek-haberi-460745

https://www.iha.com.tr/afyon-haberleri/2020de-afyonkarahisarda-2-milyondan-fazla-turist-konaklayacak-2504739/