Karaaslan’ın açıklaması şöyle:

ÖĞRENCİNİN TALEBİ ESAS OLMALI

Ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim yılında okuyacakları seçmeli derslerin belirlenmesi süreci başladı. Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Ders Seçimi” konulu yazısıyla 05 - 21 Ocak tarihleri arasında yapılması gereken iş ve işlemler kurumlara iletilmiştir.İlgi yazıda seçmeli derslerin öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirlenmesi gerektiği net bir şekilde ifade edilmiştir.

BAHANELER VARDI

Daha önceki yıllarda bazı seçmeli derslerin öğretmen yokluğu, fiziki şartlar vb. durumlar bahane edilerek okul idareleri tarafından öğrencilere seçtirilmediği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Sendikamız bazı okul idareleri tarafından matbu hazırlanmış ve dersleri önceden seçilmiş formların öğrencilere gönderildiğini de tespit etmiştir. İdarelerin öğrencileri belli derslere yönlendirmesine de defalarca şahit olunmuştur.

SEÇMELİ DERSLER SINAV ODAKLI OLMASIN

Seçmeli dersler, öğrencilerin hayata hazırlanması, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarması açısından önemlidir. Bu dersler sadece sınav odaklı veya idareler tarafından telkin edilen şartlar altında seçilmemelidir.  Öğrencilerin gelişimi için Türkçe, matematik, yabancı dil vb. dersler kadar spor ve sanat dersleri de gereklidir.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Bütün bu bilimsel gerçekleri göz ardı edip öğrencileri belli derslere yönlendirerek siyasal-ideolojik hesaplarla hareket eden eğitim yöneticileri suç işlemiş olacaktır.Sendikamız bu konuda ilimizde gerekli incelemeleri başlatmıştır. Öğrenci ve velilere bilgilendirme yapmadan, onlar adına ders seçimi yapılması veya çeşitli bahanelerle öğrencilerin belli derslere zorlanması durumunda sendikamız bu suçu işleyen idareciler hakkında suç duyurusunda bulunacaktır.Seçmeli ders seçimi sürecini yakından takip ettiğimiz, atılan her hukuksuz adımın karşısında olacağımız bilinmelidir.