Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan’ın açıklamaları şöyle:

ÜZÜLEREK TAKİP ETTİK

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hak aramayı, şeffaflık istemeyi, eğitim emekçilerinin beklentilerini ifade etmeyi fitnecilik ve cahillik olarak nitelendirdiği açıklamayı üzülerek takip ettik.Sendikaların üyelerinin haklarını koruması temel görevidir. Bunu yaparken de taleplerini ifade eder, muhataplar bunları dikkate alır ve sorunları giderir. Bundan kazançlı çıkacak olan yine eğitim çalışanları olacaktır.

DÜŞÜK RAKAMA RAZI OLMUŞLAR

Anlaşılıyor ki Milli Eğitim Müdürlüğü muhtemelen düşük bir rakama imza atmaya gönüllü olmuştur. Çay ilçesinde mevcut personel sayısıyla bile 7140 liraya imza atılmışken ilimizde 5000 liradan taban fiyat belirlemek endişelerimizi kanıtlar niteliktedir.İlimizde yapılacak promosyon anlaşmasında temel talebimiz şeffaflıktır, eğitim emekçilerinin yapılan çalışmalardan haberdar olmasıdır ve hak ettikleri parayı almalarıdır.

ÖĞRETMENLER ODASINDA KONUŞULANI SÖYLEDİK

Promosyon konusunda öğretmenler odasında konuşulanları ifade etmemiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fitne çıkarmak, bozgunculuk, yalancılık olarak ifade edilmiştir, üzücüdür.Bir kez daha belirtmek isteriz ki, eğitim çalışanlarının temsilcisi olan sendikalar sürece dahil edilsin, anlaşmalar ve yapılan çalışmalar kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilsin, eğitim çalışanları mağdur edilmeden hakkaniyetli bir rakama imza atılsın...2007/21 sayılı genelgenin 4’üncü maddesi, 2010/17 sayılı genelge ile "Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır." şeklinde düzeltilmiştir. Yani bunun aksi bir durumun mevzuata uygun olmayacağını hatırlatır, Eğitim Sen olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi tüm üyelerimize ve muhataplarımıza bildiririz.