Ender Karaaslan’ın açıklaması şöyle:

KÜLTÜR, SANATA PARA AYRILAMIYOR

İlimizde yapılan promosyon anlaşmasının 22 Aralık Çarşamba günü sonuçlandığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanmıştır.İl Milli Eğitim Müdürlüğü anlaşmanın 8830 lira ile tamamlandığı bilgisini geçmiştir. Yaşanan sürecin olumsuzluğuna rağmen kurumlardan aldığımız genel bilgiye göre bu rakam eğitim emekçileri tarafından olumlu karşılanmıştır. Üzücü olan şudur ki bu promosyon ücreti maalesef yine yaşanan geçim sıkıntılarına harcanacak, belki bir krediye taksit, alınamayan bir ihtiyaca çare olacaktır. Eğitim emekçileri artık kültüre, sanata, eğlenceye para harcayamaz, maaşını genel geçim ihtiyaçlarına bile yetiremez hale gelmiştir.

HOŞ OLMAYAN İFADELER

Bu karamsar tablonun ışığında promosyon sürecinde hiç de hoş olmayan ifadelerin kullanıldığını üzülerek takip ettik. Milli Eğitim Müdürlüğü tüm taleplere rağmen eğitim çalışanlarını sürecin dışında bırakmış, ayrıca eğitim çalışanlarının beklentilerini dile getiren sendikaları fitnecilikle, yalancılıkla, iş barışını bozmakla suçlamıştı.Milli Eğitim Müdürlüğü sendikaların talebine olumlu yanıt vermiş olsa, sendikaları suçlamak yerine daha yapıcı, daha olumlu bir yaklaşım sergilese daha güzel olmaz mıydı diye soruyoruz.

ÖTELEYECİ TAVRI

Eğitimin başladığı ilk andan itibaren öğrencilerimize demokrasi, uzlaşı, birlik ve beraberlik kültürünü aşılamaya çalıştığımız bir ortamda, Müdürlüğümüzün bu ayrıştırıcı, öteleyici tavrı bizi üzmüş ve daha çok da endişelendirmiştir.Bilinsin ki eğitimi, eğitim emekçilerini, öğrencilerimizi yani kısaca geleceğimizi ilgilendiren her konuda söyleyecek sözümüz, sunacağımız bir katkı vardır. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne açık çağrımızdır: daha şeffaf, daha katılımcı, daha demokratik olmak mevzuattan, taraf olmaktan, birilerine görünmeye çalışmaktan daha önemlidir.Eğitim Sen olarak bundan sonra da eğitim emekçilerinin yanında olmaya, taleplerini yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz.