Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı, Merkez ilçe İşyeri Temsilcilerinin katılımı ile 20 / 12 / 2021 Pazartesi akşamı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda İşyeri Temsilcilerine hitap eden Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın açıklaması şöyle;

DURUŞUMUZ DEĞİŞMEZ

‘’Bizi FETÖ ve Terör örgütleri ile hizaya getirmeye çalışan; Gezi olaylarında, 17 – 25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da Darbe ve İşgal Girişiminde bulunan Siyonist, Emperyalist İşbirlikçileri hüsrana uğratılmışlardır. Şu an ülkemize döviz kurları üzerinden ekonomik bir saldırı başlatılmış durumdadır.Türkiye'nin milli ve yerli politikalar uygulamasını istemeyen emperyalist, siyonist işbirlikçileri dört bir koldan ekonomimize saldırmakta ve Türkiye'ye boyun eğdirmeye çalışmaktadırlar.Malımızla, canımızla her zaman ülkemizin,  milletimizin yanında olduğumuzu göstermemiz gereken bir zamanı yaşıyoruz. Bizim duruşumuz asla değişmez. Asla boyun eğmedik. Dün hangi noktada isek bugün daha dik ve daha güçlü olarak karşılarında durmaya devam ediyoruz.

KAYIPLARIMIZ KARŞILANMALI

6. Dönem Toplu Sözleşme ile hizmet kollarında birçok kazanım elde ettik.  3600 ek gösterge ile ilgili olarak toplu sözleşmeye, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi şeklinde bir madde konulmasını önemsiyoruz. Ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanan kayıplarımızın karşılanması ve refah payı verilmesiyle ilgili mücadelemiz devam etmektedir. Eğitim çalışanlarının enflasyon karşısında emeğinin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması için var gücümüzle çalışıyoruz.

PROMOSYON ÖDEMELERİ

Şu an eğitim çalışanlarımıza verilecek banka promosyonu ile ilgili çalışmalar Milli Eğitim Müdürlüğü ile yasa çerçevesinde çalışılmaya devam edilmektedir. Promosyon ihalesi, 2007 / 21 ve 2010 / 17 sayılı Başbakanlık Genelgeleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Bu Genelgede ihale komisyonunun kimler tarafından nasıl oluşturulacağı ve ihalenin nasıl yapılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Yapılacak promosyon anlaşmasında eğitim çalışanlarının hakları azami derecede alınmaya çalışılacak ve promosyonun tamamı öğretmenlerimizin olacaktır.Mülkiyeti sendikamıza ait yeni binamıza geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üyelerimize söz verdik gerçekleştirdik. Birçok faaliyetimizi bundan sonra yeni binamızın salonunda gerçekleştirebileceğiz. Daha geniş ve refah bir ortamda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.