Zafer Meydanında yapılan festivalin açılış programına, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

                Türk İslam Süsleme Sanatının usta isimlerinden Ömer Faruk Atabek adına düzenlenen festival kapsamında Dinar Belediye Bandosu eşliğinde İmaret Camii'nden Zafer Meydanına kortej yürüyüş gerçekleştirildi. Zafer Meydanında yapılan programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’da 11-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

                'AFYON SANATIN MERKEZİ OLMAK İÇİN ADIMLAR ATIYOR'

                Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında: “Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Ebru Festivali’nin ilimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bereketli toprakları, şifalı termal kaynakları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun incisi Afyonkarahisar’da böylesi güzel bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Afyonkarahisar; Anadolu şehirleri arasında sanatın merkezi olmak için adımlar atıyor. Tek amacımız var. O da el birliği ve gönül birliği ile Afyonkarahisar’a hizmet etmektir. Bu amaç doğrultusunda Zafer Meydanımız, hizmete girdiğinden bu yana birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bu anlamlı festivali düzenlemekteki tek amacımız kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve kuşaktan kuşağa aktaran sanatçılarımızı tanıtarak desteklemektir.” dedi.

                'KÜLTÜREL DEĞERLEMEMİZİ ÜLKEMİZLE VE DÜNYAYLA PAYLAŞMALIYIZ'

                Programda son olarak konuşan ve Afyonkarahisar’ın kültürlerin kesiştiği bir il olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir ay önce başlatılan Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günlerinin ikinci ayağı bugün yapılıyor. İlimiz gerçekten kültürlerin kesiştiği bir yer. Bunun sonucu olarak ta kültür ve sanatta da aynı şekilde farklı kültüre ev sahipliği yapan ve bunun sonucunda da değişik sanatların oluşmasına ev sahipliği yapan bir iliz. Bunların gün yüzüne çıkarılması gerekir. Bu kültürel değerlerimizin daha iyi bir şekilde öncelikle toplumuzda ve daha sonra da ülkemizin diğer yerleri ve dünya ile paylaşmamız gerekir. Bir taraftan da sanatkârlarımıza sahip çıkmamız gerekir. İşte bu festivaller buna bir yönüyle dikkat çeken etkinliklerdir.” diye konuştu.

                'UNESCO TESCİLİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ'

                Afyonkarahisar’ı tanıtmak için çok sayıda etkinlik yapıldığını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz ilimizi tanıtabilmek birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Halkımızda buna katılıyor ve son derece mutlu bir şekilde bu etkinliklerden faydalanıyor. Bu festivalde de aynı duyguları yaşayacağımıza inanıyorum. İlimiz her geçen gün tanıtımını daha üst bir konuma getirmiştir. Geçen hafta ilimiz UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edildi. Bunu hem kültürümüzün devam etmesi açısından, hem de bu kültürümüzü dünya ile paylaşmamız açısından iyi değerlendirmemiz lazım. Farklı bakış açıları ile Gastronomiden ilimiz nasıl faydalanabilir, bundan nasıl daha fazla kişiye aş ve iş sağlayabiliriz, bunun üzerinde farklı bir şekilde durarak, yorumlayarak bunu kazanıma çevirmeliyiz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Festivalin bu yıl başarılı bir şekilde sonuçlanmasını ve önümüzdeki yıla da başarılı bir şekilde başlamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

                Konuşmaların ardından Erkmen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Akabinde Fikret Güzeldemir Afyon Türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.

                Festivalde Adnan Şahin tarafından Ebrunamenin okunmasının ardından Festivale ismi verilen Ömer Faruk Atabek’in kızı Gülbin Atabek tarafından yapılan teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.