Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen panele Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Grup Başkanı Mustafa Akpınar ve Anadolu Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Üyümez ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

'ÜLKESİNİ SEVEN VERGİSİNE KATLANIR'
Panelin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı ve Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Vergi Haftasının toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası düzenlendiğini belirtti. Afyonkarahisar Defterdarlığı ile birlikte düzenledikleri etkinliğe bilimsel bir katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Sağbaş, “Vergi, devlet olma ve devlet olmanın ortaya çıkardığı kolektif ihtiyaçların giderilmesi amacıyla devletin çeşitli hizmetleri yürütmek için dolaylı veya dolaysız kişi ve kuruluşlardan topladığı para olarak tanımlanabilir. İnsanların rahat ve huzur içinde yaşayabilmeleri için bir huzur ortamına ihtiyaç duyulur. Bu düzen de devlet tarafından sağlanır. Düzenin olmadığı yerlerde devletin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Devlet kurduğu bu düzenin finansmanını vergiler ile sağlamaktadır. Devlet var ise vergi olmak zorundadır. Vergi geçmişte vardı, günümüzde vardır ve gelecekte de var olacaktır. Benjamin Franklin, hayatta iki şeyin kesin olduğunu ve bunların ölüm ve vergi olduğunu söyler. Bizler de öğrencilerimize vergiyi hangi bitkiye benzettiklerini sorduk. En güzel cevap olarak gül benzetmesini seçtik. Gülü seven dikenine katlanır, ülkesini seven vergisine katlanır ve öder” diye konuştu.

'ORTA NOKTAYI MALİYECİLER BULACAK'

AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise Maliye Bölümünün AKÜ’de gelenekleri olan bölümlerden birisi olduğunu belirterek, “Üniversitemizin en eski bölümü Maliye bölümü. Üniversitemizde kurumsal anlamda bir geleneğe sahip bir bölüm. Bugün de geleneksel hale getirdiği bir faaliyet ile hep beraberiz. Vergi işine en aşina olan fakülte bizim fakültemiz. Dünyada gerçek olan iki şey ölüm ve vergi. Ancak insanoğlu da bu iki şeyi geciktirmeye çalışıyor. Bu ikisinin ortak noktasını bulmak noktası da maliyecilere düşüyor” ifadelerini kullandı.