AFYON’UN YEPYENİ MARKASINDA SİYEZ EKMEĞİ

Afyonkarahisarlılar NO 03’de başta ekmek olmak üzere tüm fırın lezzetlerini bulabiliyor.  Her tür ekmekten unlu mamule, yaş pastadan kuru pastaya ve sağlıklı atıştırmalıklara kadar birbirinden lezzetli ürünlere yenilerini eklemeye devam eden Afyon’un yepyeni markası NO 03 Fırından Yeni; bu kezde İhsaniye Kaymakamlığı’nın ektirdiği siyez buğdayını taş değirmende un haline getirip siyez ekmeğini üretmeye başladı.

KISA SÜREDE AFYON'UN SEVGİSİNİ KAZANDI

             Afyon’un yepyeni markası NO 03 Fırından Yeni; özellikle geleneksel tadı için gerçek bir ustalık ve yapımının her aşamasında özel usuller gerektiren, bayatlama süresi uzun, doyurucu ve besleyici, sadece haşlanmış patates ile çeşnilendirilmiş, acı (ekşi) mayalı, oldukça lezzetli, büyük yuvarlak somun şeklinde, kendine has kızarmış renginde damaklarımızı şenlendiren ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafınca 30.07.2018 tarihinde 371 tescil numarası ile coğrafi işaret kapsamında onaylanarak tescil edilmesine karar verilmiştir. Böylece analarımızın, ninelerimizin yüzyıllardır büyük emek harcayarak pişirdiği, Afyonkarahisar Patatesli Ekmeğimiz aynı onların yaptığı tarzda ve tatta devam ettirmek için geleneksel metotlarıyla koruma altına alınmış oldu. Velinimetimiz patatesli ekmeğimiz ile Afyon’un sevgisini kazandı.  NO 03’de başta ekmek olmak üzere sevdiğiniz tüm fırın lezzetlerini bulabilirsiniz. Her tür ekmekten unlu mamule, yaş pastadan kuru pastaya ve sağlıklı atıştırmalıklara kadar aradığınız her şey NO 03’de.

EKŞİ MAYA İLE SAĞLIKLI SOFRALAR

        Başta ekmek olmak üzere genellikle çeşitli fırın ürünlerinin üretiminde mayalanma çok önemlidir. Ekşi maya ise doğal ve katkısız olduğu için ve içerisinde yararlı bakterileri barındırdığından dolayı probiyotiktir. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklardan korumaya yardımcıdır. Ekşi mayalı ekmekler, diğer mayalı ekmeklere göre geç bayatlar ve daha lezzetlidir. B12 vitamini açısından zengin olduğu için unutkanlık şikâyetleri için faydalıdır. Ekşi mayalı ekmeğin sindirimi daha kolaydır. Tüm bu faydaları göz önünde bulundurun ve NO 03’e geldiğinizde lezzetli ve sağlıklı ekşi mayalı ekmeklerden almayı unutmayın.

Ekmek İsrafını Önlemek için; ihtiyacınızdan fazla ekmek alınmamasını ve dilimleyerek tüketmenizi tavsiye ederiz. Eğer ekmekleriniz bayatlamış veya kurumuşsa fırında, ekmek kızartma makinesinde ya da kaynamakta olan tencerenin üzerindeki süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi, galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde uygun yemeklerde de kullanabilirsiniz.

 

AFYON’UN YEPYENİ MARKASINDA SİYEZ EKMEĞİ

 

             Afyon’un yepyeni markası NO 03 Fırından Yeni;  16 Ekim Dünya Ekmek Günü’ne özel bir kampanya başlattı.  Dünya Ekmek Günü’nde tüm ekmekleri   indirimli fiyatla satılacağını duyuran NO 03 Fırından Yeni, bu güzel günü tüm Afyon halkı ile birlikte kutluyor.

              Afyonkarahisarlılar NO 03’de başta ekmek olmak üzere tüm fırın lezzetlerini bulabiliyor.  Her tür ekmekten unlu mamule, yaş pastadan kuru pastaya ve sağlıklı atıştırmalıklara kadar birbirinden lezzetli ürünlere yenilerini eklemeye devam eden Afyon’un yepyeni markası NO 03 Fırından Yeni; bu kezde İhsaniye Kaymakamlığı’nın ektirdiği siyez buğdayını taş değirmende un haline getirip siyez ekmeğini üretmeye başladı.

KISA SÜREDE AFYON'UN SEVGİSİNİ KAZANDI

             Afyon’un yepyeni markası NO 03 Fırından Yeni; özellikle geleneksel tadı için gerçek bir ustalık ve yapımının her aşamasında özel usuller gerektiren, bayatlama süresi uzun, doyurucu ve besleyici, sadece haşlanmış patates ile çeşnilendirilmiş, acı (ekşi) mayalı, oldukça lezzetli, büyük yuvarlak somun şeklinde, kendine has kızarmış renginde damaklarımızı şenlendiren ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafınca 30.07.2018 tarihinde 371 tescil numarası ile coğrafi işaret kapsamında onaylanarak tescil edilmesine karar verilmiştir. Böylece analarımızın, ninelerimizin yüzyıllardır büyük emek harcayarak pişirdiği, Afyonkarahisar Patatesli Ekmeğimiz aynı onların yaptığı tarzda ve tatta devam ettirmek için geleneksel metotlarıyla koruma altına alınmış oldu. Velinimetimiz patatesli ekmeğimiz ile Afyon’un sevgisini kazandı.  NO 03’de başta ekmek olmak üzere sevdiğiniz tüm fırın lezzetlerini bulabilirsiniz. Her tür ekmekten unlu mamule, yaş pastadan kuru pastaya ve sağlıklı atıştırmalıklara kadar aradığınız her şey NO 03’de.

EKŞİ MAYA İLE SAĞLIKLI SOFRALAR

        Başta ekmek olmak üzere genellikle çeşitli fırın ürünlerinin üretiminde mayalanma çok önemlidir. Ekşi maya ise doğal ve katkısız olduğu için ve içerisinde yararlı bakterileri barındırdığından dolayı probiyotiktir. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklardan korumaya yardımcıdır. Ekşi mayalı ekmekler, diğer mayalı ekmeklere göre geç bayatlar ve daha lezzetlidir. B12 vitamini açısından zengin olduğu için unutkanlık şikâyetleri için faydalıdır. Ekşi mayalı ekmeğin sindirimi daha kolaydır. Tüm bu faydaları göz önünde bulundurun ve NO 03’e geldiğinizde lezzetli ve sağlıklı ekşi mayalı ekmeklerden almayı unutmayın.

Ekmek İsrafını Önlemek için; ihtiyacınızdan fazla ekmek alınmamasını ve dilimleyerek tüketmenizi tavsiye ederiz. Eğer ekmekleriniz bayatlamış veya kurumuşsa fırında, ekmek kızartma makinesinde ya da kaynamakta olan tencerenin üzerindeki süzgece yerleştirilerek tüketime uygun hale getirebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi, galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde uygun yemeklerde de kullanabilirsiniz.