İşte yanıtlar…

*Ümidimiz 1 Haziran sonrasındaki süreç. 3 aydır baya bir durgunluk var.

*Çarşı bomboş. Herkes 1 Haziran’ı bekliyor. Düğünler açılmazsa bu çarşıda biter bizde biteriz. Hiç bir esnafın dayanma gücü kalmadı. Özsermaye bitti. Her yer bomboş. Giderler durmuyor. Personeline bakmak zorundasın. Onlarında aileleri var. Her yer kapalı, marketler açık, AVM’ler açık, insanlar üst üste alışveriş yapıyor. Kapatma günlerinde Uzun Çarşı’da araç park edecek yer yok. Kongrelerde bulaşmıyor düğünlerde mi bulaşıyor.  Küçücük çocuklar embesil oldu. Bilgisayar oynamaktan başlarını kaldırmıyorlar. 

*Herkes Covid-19’dan değil açlıktan ölmeye başlayacak. İşler açılmazsa çok kötü olur. Düğün sektörü çoğu alanın lokomotifidir. 

*Bundan sonra daha iyi olacak. Umutluyuz. Düğün sezonu açılırsa daha güzel olacak. Pandemi süreci biraz zordu. Devlet desteğinden faydalandım. Hibe desteği beni biraz rahtlattı. 

*Pandemi başladığında çarşımız ciddi oranda etkilendi. Önümüzdeki günler için ümitliyiz. Allah’tan geldi. 1 Haziran’dan sonra düğün sektörü açılmalı. Çünkü bu sektör büyük bir sektör. Açılmaz ise ameliyat başarılı geçer, ama hasta ölür. 

*Bu şekilde ticaret devam ederse küçük esnafların işi çok zor. Kapanmalar gelebilir. Düğüncü sektöründen 15 Milyon kişi ekmek yiyor. Ama açılacak. İnsanlar zaten bunaldı. Bence açılacak. Başka çare yok. Turizm nasıl açılıyorsa buda açılacak. 

*Temennimiz cumartesi açık olursa düğünler daha çok olacak. Herkesin alışverişi daha farklı olacak. Adam gelinlik sipariş veriyor. Güzel bir hareketlilik var. Düğün olduğunda çarşı kalabalık. 1 Haziran sonrası açılması esnaf için çok iyi olacak.