Afyonkarahisar ilinde son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yapmış olduğu açıklamada; “ Afyonkarahisar’ ımıza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Afyonkarahisar’ın münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. ‘dedi.

Afyonkarahisar’ın Sulama Projeleri Dikkat Çekiyor

Afyonkarahisar’da yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Afyonkarahisar’da inşa edilen 88 sulama tesisi ile  751 bin 736 dekar zirai arazinin sulamaya açıldı. Böylece Afyonkarahisar’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 1 Milyar 128 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

35 Bin 240 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Afyonkarahisar’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 13 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 13 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 35 bin 240 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Afyonkarahisar zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

Afyonkarahisar’mıza 43 Baraj ve 25 Gölet Kazandırdık

Türkiye’nin kavşak noktası ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Afyonkarahisar’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 442 adet Tesis ile 4 milyar 656 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Afyonkarahisar’da son 19 yılda 43 baraj ve 25 gölet inşa ederek, kırılması zor bir rekor elde edilmiştir.’’ 

İnşaatı Devam Eden 7 Baraj ve 2 Gölet ile Afyonkarahisar Çiftçimiz Kalkınacak

Diğer taraftan Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 7 baraj ve 2 göletin yapım çalışmaları devam etmektedir.

Afyonkarahisar’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Yıldız; “Ayrıca; Afyonkarahisar İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 227 adet taşkın koruma tesisi ile 213 yerleşim yeri ve 330 bin 715 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 7 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri İle Toprağımız Daha Kıymetli

Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Afyonkarahisar’da 1 adet iş tamamlanarak, kısmi tescillerle birlikte toplam 246 bin 960 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Afyonkarahisar ilinde 12 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.