Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın “Çay Barajı tehlike saçıyor” açıklamalarından sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız’dan da bir açıklama geldi. Açıklamada barajın ekonomiye sağlayacağı katkılardan bahsedildi. 

HASRETLE BEKLENİYOR

Yıldız, barajın hem içme suyu hem de sulamada kullanılacağını bunun şu anda hasretle beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çay Barajı ve Sulaması, bölgenin en önemli, en büyük ve hasretle beklenen içmesuyu ve tarımsal sulama projesidir. Afyonkarahisar ilinin en büyük, en önemli tarımsal sulama yatırımı olarak kayıtlara geçmiştir. Projenin bütün bileşenlerinin tam anlamıyla faaliyete geçmesi ile birlikte 2020 yılı fiyatlarıyla yılda 29 Milyon TL sulama faydası sunacak, ayrıca 7.241 kişiye tarımsal istihdam imkânı sağlayacaktır.”

18 BİN HEKTAR ALAN SULANACAK

“Çay barajında depolanacak su ile Çay ve Bolvadin ilçeleri başta olmak üzere civar yerleşimlere içmesuyu temininin yanında, Çay Barajından alınacak su ile 18 bin 550 dekar tarım arazisinin modern teknikleri kullanılarak basınçlı borulu kapalı sistem sulama şebekesiyle sulanacağını söyleyerek, Barajın Afyonkarahisar ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”