-Afyon Postası'nın Haberi.

Afyonkarahisar’daki 4 terör gazisine akülü araç desteğinde bulunuldu. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde gerçekleşen akülü araçları Dr. Mahmut Koçak temin etti. 

MEVCUT BAŞKAN KATILMADI, ESKİ BAŞKAN KATILDI

Teslimatta şehit ve gazi aileleri yer alırken, derneğin mevcut başkanı Emre Öztürk etkinliğe katılmadı. Onun yerine derneğin eski başkanı ve yakın zamanda yapılacak olan seçimlerde dernek başkanlığına yeniden aday olan Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’nın katılması dikkat çekti. 

MAHMUT KOÇAK EKSİK NE VAR DİYE SORDU

Burada bir konuşma yapan derneğin eski başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, “Aziz şehitlerimizi dua ile anıyoruz. Vatan için terörle mücadelede kahraman gazilerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bizler camiamızın eksiklerini devamlı takip ediyoruz. Yıllardır bu camiada olduğumuz için çözüm için çalışmalar yapıyoruz. Bizi gururlandıran değerli büyüğümüz Dr. Mahmut Koçak’ın camiamızla ilgili şehit ve gazi ailelerinin en önemli eksiği nedir diye sordu. İmkanımız varsa 4 tane gazimizin akülü araca ihtiyacı olduğunu kendisine ilettim. Sayın büyüğüm Dr. Mahmut Koçak terör gazisi olan 4 abimize akülü araç temin etti. Bizde bugün bu hizmeti teslim edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra ise Dr. Mahmut Koçak konuşarak, şunları söyledi: 

BURASI İNANÇ SAHİPLERİNİN CAMİSİDİR KIBLESİDİR

Sizlere ne yapsak azdır. Sizlerin hakkı ödenmez. Burası her yerde söylüyorum. Şehit aileleri dernekleri gazilerimizin olduğu yerler vatanın tapusunun olduğu adrestir. Tapu dairesidir. Buralar şeref pınarıdır. Buraya herkesin uğraması gerekir. Bu şereften herkesin istifade etmesi şarttır. Burası birliğin adresidir. Burası inanç sahiplerinin camisidir kıblesidir.

NAM SALMIŞ BİR DERNEK BURASI

84 milyonun kardeşliğinin tecelli ettiği yerdir. Bu yüzden bizim ailelere bakış açımız böyledir. Bu derneğin çok önemi var. Biz bu dernekteki acılı ailelerimizle sadece Afyon’da değil Türkiye’de önemli çalışmalara imza attık.  Nam salmış bir dernek bu. Gün oldu gönül köprüleri dedik, Şırnak’ta, Bitlis’te, Van’da güvenlik korucularımızın aileleri ile şehit ailelerimizi kucaklaştırdık. Oradaki şehit ailelerimizin hallerinden buradaki şehit ailelerimiz anlar demişiz bu projeye imza atmışız. 

MEKANIN SAHİPLERİ

Ne yapsak hakları ödenmez. Onların her şeyi deme hakkı vardır. Mekanın sahibi şehit aileleri ve gazilerimizdir. Sizleri seviyoruz. Allah bizi sizlere mahcup etmesin. 

KİMLERE AKÜLÜ ARAÇ VERİLDİ

2017 yılında Hakkari’de yaralanan ve belden aşağısı felç olan Malül Gazi Süleyman Çelik, 2018’de Hakkari Çukurca’da yaralanan Malul Gazi Hasan Çelik, 2015’de Şırnak’ta yaralanan ve boyundan aşağısı felç olan Nuri Karakaş ile 1996’da Kuzey Irak’ta yaralanan boyundan altı felç olan Bilal Balık’a akülü araç takdim edildi.