MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, üretken belediyecilik anlayışının projelerinden olan “benim mahallem” projesiyle ilgili bilgiler verdi.   Yerel demokrasinin güçlenmesi için mahallenin sorunlarını iletecek, mahalle ve sokak temsilcileri oluşturacaklarını söyleyen Çetinkaya, “Türk toplumunun vazgeçilmez temel taşı aile ise, idari yapının ve toplumsal barışın temel taşı da mahalle yapılanmasıdır. Mahalle aynı zamanda, kentsel aidiyeti ifade edebilecek en güzel manevi korunaktır. Mahalleler, toplumsal yapının, geçmişten getirdiği değerleri; yaşlıların gençlere aktaracağı en güzel kent meclisleridir. Kentimizde, yerel demokrasinin güçlenmesi için mahallelerden sorunları iletecek, mahalle ve sokak temsilcileri meclisi oluşturacağız. Bu meclis tavsiye kararları alabilecek ve bu kararları seçilmişlere iletebilecek. Bu yapılanma, gerek toplumsal değerlerin taşınması ve gerekse asayiş açısından son derece önem taşımaktadır.”

“MAHALLE ARKADAŞIM KURUMUNU OLUŞTURACAĞIZ”

Mahalle kültürü kapsamında yapacaklarını anlatan Çetinkaya, “Mahalle konakları oluşturularak buralarda; hemşehrilerin toplantılar düzenlemelerine veya özel günlerde bir araya gelmelerine imkan tanıyacağız.  Özellikle; hanımlar için günler, emekliler için tavla şampiyonaları, engelliler için müzik programları gibi mahallelerin farklı kesimlerinden, bu konaklara insanların gelmesi için ortam oluşturacağız.  Bu konaklarda, mahallede yaşayan üniversitelilerin liselilere, liselilerin daha küçüklere derslerinde ve sınavlarında yardımcı olacakları bir sistem kurarak, “Mahalle Arkadaşım” kurumu hayata geçirilerek bu konaklar aktif birer etüt merkezi haline getirilecek. Bu konakların bir bölümünde sosyal hizmet uzmanları istihdam edilerek, sorunlu gençlerin, çocukların ya da ailelerin konunun uzmanlarından danışmanlık hizmeti almaları sağlayacağız.  Aynı zamanda yeni aile kurmuş gençlerimize de bu hizmetler vereceğiz. “Komşuma Emanet” adı verilen bu proje ile, geçmişte hepimizin yaşadığı iyi komşuluk ilişkileri canlandıracağız” dedi.

“KİMSESİZLER İÇİN SOSYAL BARINMA NOKTALARI OLUŞTURACAĞIZ”

Sokakta yaşayan ve kimsesiz çocukların topluma kazandırılması için belediye olarak sahip çıkacaklarını belirten Çetinkaya, gençlik merkezi projesi, benim bahçem projesi, camiler ışıl ışıl projesi ve hoşgeldin bebek projeleriyle Afyonkarahisar halkının daima yanında olacaklarını söyledi. Çetinkaya, “Sokakta yaşayan ve kimsesiz çocukların topluma kazandırılması, gerekli kurumsal yapı oluşturarak, bunların meslek edinmesini temin amacıyla uygun eğitim ortamları sağlayacağız. Kimsesiz çocuklarımıza belediyemiz tarafından sosyal barınma imkanı sağlayacağız. Ayrıca gönüllü aileler bünyesinde aile şefkatini yaşamasına imkan vermek suretiyle suça itilmeleri önleyeceğiz. Gençlerin bir araya gelerek eğleneceği, birlikte zaman geçireceği, milli-manevi değerlerimizin öğretileceği, kişisel becerilerinin geliştirileceği, gençlik merkezleri kuracağız. Benim bahçem projesiyle şehir merkezine yakın müsait araziler belli büyüklükte parseller haline getirerek, halkımızın burada hobilerini gerçekleştirecekleri tarımsal faaliyetlerde bulunmaları sağlayacağız. Camilerimizin temiz ve bakımlı olmasının yanısıra, sahip olduğu mimari güzellikleri yansıtacak şekilde ışıklandıracağız ve peyzaj düzenlemesine tabi tutularak, kentsel estetiğe katkı sağlayacağız.  Afyonkarahisar halkımızın doğumdan ölümüne kadar her zaman yanında olacağız. Cenaze evlerinin yemek ve anlık ihtiyaçları karşılayacağız. Şehrimiz gezmek isteyen engelli ve yaşlılara ücretsiz araç tahsis edeceğiz” diye konuştu.