Afyonkarahisar’ın nüfus bakımından en büyük ikinci kasabası olan Döğer’de corona virüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İddialara göre yurt dışında çalışan ve beldeye geri dönen kişilerin 14 günlük izolasyon sürecine riayet etmedikleri, çeşitli davetlere katıldıkları bu yüzden beldede bir anda vaka sayısının arttığı ifade edildi.  Gazeteci Lokman Akıncı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda beldede vaka sayısının 22’ye yükseldiğini ifade ederek kurallara uyulmasını istedi.

KAYMAKAMLIK TEDBİRLERİ DUYURDU

İhsaniye Kaymakamlığı ise artan vakalardan sonra Döğer Beldesi’nde 7 Haziran tarihi itibariyle bazı önlemler alındığını duyurdu. Alınan tedbirler arasında beldede bulunan kahvvehanelerin, kıraathanelerin, çay bahçelerinin, kafeteryaların ve köy odalarının faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.

CAMİLERDE İBADET YENİDEN ERTELENDİ

Döğer’den kalkan e Döğer beldesine gelen toplu taşıma araçlarının çalışan kişiler hariç olmak şartıyla geçici süreliğine durduruldu. Camilerde öğlen ve ikindi namazlarının cami içerisinde veya bahçesinde kılınması ertelendi.

PAZAR KAPANDI ANCAK ASIL TEHLİKE BURADA

Pazartesi günü beldede kurulan halk pazarının geçici süreliğinede kapatıldığı duyuruldu. Ancak, burada. Çünkü Çarşamba günleri İhsaniye ilçesinde Pazar kuruluyor. Çok sayıda köyü bulunan İhsaniye pazarına tüm köylerden vatandaşlar geliyor. Döğer pazarının kapatılması Döğer halkını Çarşamba günü kurulacak İhsaniye ilçe merkezinde ki pazara yönlendirebilir. Sosyal medya  üzerinden Doğan Demirci isimli vatandaş kaymakamlık hesabına “Sadece Döğer pazarını kapatmak demek onca insanın çarşamba günü İhsaniyeye pazar ihtiyaçlarını görmeye gelmesi demek değil midir?” diyerek asıl tehlikeye dikkat çekti.