Devlet Konservatuvarı Sahneli Derslikte gerçekleştirilen solo keman konserlerinde Naz Çalışkan, Ecmel Neva Bildik ve Yusuf Ocak sanatseverlere keman dinletisi gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen solo keman konserlerinde ilk olarak Naz Çalışkan tarafından, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’in 2004 yılında köy öğretmenleri için bestelemiş olduğu “24 Kasım” adlı eseri iki keman piyano olarak seslendirildi. Ecmel Neva Bildik’in sergilediği performansta ise piyanoda AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Fakı Can Yürük yer alırken, Batı müziği ve Türk müziğinden eserler seslendirildi. Son olarak, Yusuf Ocak’ın sergilediği performansta ise Yann Tiersen’in “Comptine D’un Autre” adlı eseri 3 keman, 1 çello ve piyano olarak seslendirildi.

Naz Çalışkan

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk Orkestrası üyelerinden olan Çalışkan, 2006 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokulu Hoca Ahmet Yesevi Okulunda tamamladı. 2013 yılında Uğur Türkmen’in şube başkanlığında ve Filiz Yıldız’ın eğitmenliğinde kurulan Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesine dâhil oldu. İlk keman eğitimine bu proje kapsamında başladı. Proje kapsamında keman çalışmalarını Uğur Türkmen, Filiz Yıldız, Gülşah Tazegül ve Gonca Görsev ile sürdürdü. 2013 yılında Emel Funda Türkmen yönetimindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Minikler Korosuna başladı. 2014 yılında Çocuk Korosunda yer aldı, 2015 yılından itibaren ise Çoksesli Çocuk Korolarında korist ve solist olarak yer aldı. Konservatuvarın düzenlediği birçok etkinlikte aktif olarak görev alan Çalışkan, keman ve koro ile il içi ve il dışı birçok yerde konser verdi. Keman eğitimine AKÜ Çocuk-Gençlik Orkestrası kapsamında, koro eğitimine AKÜ Çoksesli Çocuk Korosunda, eğitim öğretim hayatına ise Bahçeşehir Koleji 7.sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.

Ecmel Neva Bildik

Ecmel Neva Bildik, 2009 yılında doğdu. Keman eğitimine 4,5 yaşında Afyon CAKA projesinde başladı ve iki yıl burada Uğur Türkmen, Filiz Yıldız, Sevgi Taş, Gonca Yerlikaya ve Gonca Görsev’den keman dersleri aldı. 2016 yılında 2. Bilkent Keman Günleri açılış programında sahne aldı. Daha sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı özel yetenek sınavını kazanarak Lily Tchumburidze’nin yarı zamanlı öğrencisi olmaya hak kazandı. 2019-2020 öğretim yılında ise tam zamanlı sınavını kazanmış olup, eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Lily Tchumburidze ile sürdürmektedir. 27 Mart 2018 tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının açtığı solist seçim sınavını kazanarak 8 yaşında 20 Nisan 2018’de solist kemancı olarak sahne almıştır. Ayrıca 27 Nisan-1 Mayıs 2018 tarihleri arasında Slovakya’da düzenlenen 22. International Talents for Europe yarışmasında 1. kategoride 2.lik ödülüne layık görülmüştür. 2019 yılında 5. Adıyaman Klasik Müzik Festivalinde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın jürisinde yer aldığı “Gelecek Vadeden Genç Yetenekler” seçmelerini kazanarak solist olarak sahneye çıkmıştır. Cihat Aşkın, Mincho Minchev, Muhammed Jan Turdiev, Hakan Şensoy ve Dylan Blackmore keman ustalık sınıfları ile Rengim Gökmen, Hakan Şensoy ve Oğuzhan Kavruk’un oda müziği ve orkestra ustalık sınıflarına katılmıştır.

Yusuf Ocak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk Orkestrası üyelerinden olan Yusuf Ocak, 2004 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hoca Ahmet Yesevi Okulunda tamamladı. İlk keman eğitimine 2010 yılında Filiz Yıldız ile başladı. Aynı yıl Emel Funda Türkmen yönetimindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Minikler Korosuna başladı. Sırasıyla Minikler, Çocuk ve Çoksesli Çocuk korolarında korist ve solist olarak yer aldı. 2013 yılında Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları  (CAKA) projesine dâhil olarak keman eğitimine burada devam etti. Proje kapsamında keman çalışmalarını Uğur Türkmen ve Filiz Yıldız ile sürdürdü.  Konservatuvarın düzenlediği birçok etkinlikte aktif olarak görev alan Ocak, il içi ve il dışı konserler verdi. Keman eğitimine Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk-Gençlik Orkestrası kapsamında, koro eğitimine AKÜ Gençlik Korosunda, eğitim öğretim hayatına ise Afyon Lisesi’nde 10.sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.