DEVA Partisi’nden yapılan açıklama şöyle: 

DERİNDEN ÜZDÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelemizin en önemli coğrafyası kurtuluş destanın yazıldığı  Afyonkarahisar’da Kent Konseyinin almış olduğu gereksiz  bir logo tasarımı ile  anılması DEVA Partisi Afyonkarahisar il teşkilatı olarak bizleri de derinden üzmüştür. 

SKANDAL BİR KARAR

Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda, Zaferin Başkentin de böylesi skandal karar ile ülke gündeminde yer edinilmesi DEVA Partisi Afyonkarahisar il teşkilatı olarak  asla kabul edilemez. Büyük Taarruz'u başlatıldığı, Kocatepe’nin  Zaferin kahramanları aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin  simgesi haline gelmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti Afyonkarahisar Kent Konseyinin logosundan çıkarılarak  yeni bir logo tasarlanmasına neden ihtiyaç duyulduğu bilinmemektedir.

GEREKEN YAPILMALI

Afyonkarahisar’ın kurtuluş mücadelemiz de, Kocatepe’nin Çiğitepe’nin, Çalköy’ün Zafertepe’nin daha çok anılması, daha çok hafızalarda kalması gerektiği ortamda bu denli anlamsız konular ile ülke gündemin de yer almamız hem ilimize hem  de manevi değerlerimize zarar vermektedir. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının her ne kadar konunun muhatabı olmadıklarını belirtseler de , sorumluğunu üzerlerine alıp gerekenin yapılması Kocatepe’nin ruhuna ve şehitlerimize olan saygımız gereği olacaktır.