Bülbül’ün açıklamaları şöyle:

ŞAHSİ GİRİŞİMLERE ALET ETTİLER

Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesi ve 6 Haziran 2009 tarihli Kent Konseyi Yönetmeliği’ne göre faaliyet gösteren ciddi yapılardır. Burada görev yürüten kişiler hiçbir şekilde bu kuruluşu şahsi girişimlerine, şahsi hareketlerine, şahsi hedeflerine alet edemezler. 

DEĞERLERİ TAHRİP EDİYORLAR

Afyonkarahisar Kent Konseyi yaptığı logo değişikliği ile Türk Milletine ait  değerleri  birbirine karşıymış gibi göstermeyi hedeflemekte ise tehlikeli bir iş yapıyor demektir. Milletin maddi ve manevi varlığı için vazgeçilmez kabul edilen unsurların hızla tahrip edip ortadan kaldırma isteği nereden gelmektedir? Demokrasiden vazgeçmiş, ekonomik sorunları çözemeyeceğini kabullenmiş, tarafsız olması gereken adalet mekanizmasını adaletsizliklerin bir aracı haline getirmiş olanlar artık hiçbir yanlışı düzeltme refleksi göstermemektedirler. 

NEYİ HEDEFLEDİNİZ?

Tekraren soruyoruzki kent konseyi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü logosundan çıkarmakla ne gibi bir hizmeti hedeflemektedir? Kent Konseyinin bir an önce tüm kentin konseyi olduğunun farkına varması gerekir.