DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık’ın açıklamaları şöyle;

Daylık: “DEVA Partisi ülkemizin, vatandaşımızın, çiftçimizin sorunlarını sadece seçim zamanı değil her zaman önemsediğini göstermiştir. Bugün odanıza iktidar olduktan sonra ilk 90 gün ve 360 gün içinde çiftçimiz için yapacaklarımızı politikalarımızı anlatmak için sizleri ziyaret etmek istedik. İçi boş sloganlara ve suni gündemlerin arkasına saklanmadan çiftçimizin, vatandaşımızın sorunlarına çözüm getirmek için DEVA Partisi var ve iktidara gelir gelmez neler yapacağımızı çiftçilerimizin bilmesini istiyoruz" dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUNLARINI  HER ZAMAN DİNLEMEYE HAZIR BİR PARTİYİZ

Daylık: "Ülkemizi tarımda ve hayvancılıkta kendine yeten bir ülke haline getirmek için yola çıktık. Yapılması gerekenleri Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde yazılı hale getirdik ve çiftçilerimizin sorunlarını da her zaman dinlemeye hazır bir partiyiz" dedi.

ZİRAAT BANKASINI TEKRARDAN ESKİDEN OLDUĞU GİBİ ÇİFTÇİNİN BANKASI YAPACAĞIZ

Daylık: ”Deva Partisi iktidarında, çiftçimizin borçlarını 2 yıl erteleyeceğiz, kullandığı mazota ÖTV vergisini kaldıracağız. Bizim iktidarımız da hiçbir çiftçinin traktörüne haciz gelmeyecek. Gübrenin maliyetinin yarısını çiftçimize destek olarak vereceğiz ve tarımsal maliyete katkı sağlamak adına elektriği daha ucuza sağlayacağız. Ziraat Bankasını tekrardan eskiden olduğu gibi çiftçinin bankası yapacağız” dedi.

HEDEFİMİZ ÜRETEREK ZENGİNLEŞEN BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR

Daylık: ”Hedefimiz, bu ülkedeki herkesin sağlıklı, güvenli, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak ile birlikte üreterek zenginleşen bir Türkiye inşa etmektir. İktidara gelir gelmez neler yapacaklarımızı açıkladığımız eylem planlarını ,kapı kapı dolaşarak anlatmaya devam ediyoruz. Tarımın DEVA’sında yüksek katma değer üreten, rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörü göreceksiniz. Yerli üreticiyi güçlendirmek bizim en büyük isteğimizdir. Tarıma, çiftçiye iadeyi itibar yapmak ve pek çok üründe ihracatçı duruma gelmek politikalarımızın arasındadır. Şuana kadar hiçbir siyasi parti henüz iktidara gelmeden böylesi kapsamlı projeler üreterek üzerine çalışmamıştır. Hele iktidara gelelim de bakarız diyen bir parti olmadık olmayacağız" dedi.

DEVA PARTİSİNİN TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA  KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPTIĞININ FARKINDAYIZ

Sinanpaşa Ziraat Odası Başkanı Türkyılmaz yaptığı açıklamada; "Deva Partisi’nin kapsamlı bir şekilde çalışmalar yaptığını bizlerde sosyal medya aracılığı ile takip ediyoruz. Daha önce Deva Partisi tarafından ziraat odalarına tarım eylem planları ile ilgili broşürlerin ulaştığını tarım ve hayvancılık konusunda Deva Partisi'nin kapsamlı çalışmalar yaptığının farkındayız, Deva Partisi’nin yapmış olduğu çalışmaların çiftçimize destek olması bizlerinde temennisidir" dedi.